16. September: Kan nogen sige det bedre?

andagt preben 16,09,15

KAN NOGEN SIGE DET BEDRE?

Kongen sagde til Daniel: »Jeres Gud er i sandhed guders Gud, kongers Herre og den, der åbenbarer hemmeligheder, siden du har været i stand til at åbenbare denne hemmelighed.« (Dan 2:47)

Det kan være de mest underlige ting man kan høre, når mennesker der ikke tror på Jesus udtaler sig om kristendommen. Det er ikke så meget fordi de taler om noget de ikke har forstand på.
(Når det kommer til stykket, hvem har så forstand på kristendommen?) Det er mere det, at mange gør sig så kloge at de har opfundet et helt anden billede af Gud end det vi møder i bibelen.

Mange mener at de har forstand på kristendom. De elsker når indviklede teologiske spørgsmål er til debat. Man har i hovedet hvordan Gud skal være.

Problemet er bare, for de mange ”kloge” mennesker, at kristendommer er en ganske enkel sag, så enkel at der ikke er meget at diskuterer. Både matematiske udregninger, filosofiske tanker og videnskabeligt forskning må give op over for kristendommens enkelthed.

Kong Nebukaneser får sagt noget sand og enkle om Gud. Han får sat ord på vigtige ting som må lukke munden på de som vil gøre sig klog på kristendommen. Ting som det også er vigtige for os at tænke over. Nemlig at den frelsende tro ikke hviler på vores forstand, eller umiddelbare indskydelse. Men på at Gud har åbenbaret hemmeligheder.

Den hemmelighed som Gud åbenbarer, er betydningen af Jesu kors. Den sandhed at det var gudernes Gud og kongers Herre, der døde på et kors til frelse for enhver der tror på Ham og som vil tage imod denne åbenbarede hemmelighed.

Kong Nebukaneser fik lov til at se lidt af hvem Gud er. Det intet menneske kan tænke sig til, I Jesus har Gud åbenbaret sig helt. Har du grebet denne hemmelighed at gudernes Gud har bøjer sig ned til frelse for enhver der tror på Ham?

Bibellæseplan: 2Kor 11; 2Krøn 26; Dan 2:24-49

Lignende indlæg:

  • 20. September: Kastet for løverne KASTET FOR LØVERNE Min Gud sendte sin engel; han lukkede løvernes gab, så de ikke kunne gøre mig noget; det var, fordi han fandt mig uskyldig. (Dan 6:23) Det med at blive kastet for […]
  • 19. September: Et andet evangelium ET ANDET EVANGELIUM Jeg undrer mig over, at I så hastigt lader jer vende bort fra ham, som kaldte jer ved Kristi nåde, til et andet evangelium, (Gal 1:6) Man kan godt forstå lidt af […]
  • 18. September: Den store udrensning DEN STORE UDRENSNING Præsterne gik indenfor i Herrens tempel for at rense det, og alt, hvad de fandt af urent i Herrens tempel, bragte de ud i forgården til Herrens tempel. Der tog […]
  • 17. September: Er nåde nok? ER NÅDE NOK? men han svarede: »Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.« Jeg vil altså helst være stolt af min magtesløshed, for at Kristi magt kan være over mig. (2Kor […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development