18. januar: Et ordentligt menneske

andagt daniel 18,01,15

ET ORDENTLIGT MENNESKE

“Da drengene voksede til, blev Esau en dygtig jæger, der holdt til på steppen, mens Jakob var et ordentligt menneske, der boede i telt.” (1Mose 25:27)

Nogen gange kan jeg ikke lade være med at stoppe op ved en formulering der er lidt sjov i dens kontekst. I den almindelige danske oversættelse, står der at Jakob var et ordentligt menneske, fordi han ikke var en vild bavian som hans bror. Han var en civiliseret lille mors dreng. Et ordentligt menneske?

Måske ville vi have tendens til at tænke mere som Abraham. Esau, han er en rigtig mand. Han ligner og lugter og opfører sig som en der har kroppen fyldt med testosteron. Han er stærk. Han er dygtig. Hvis der er en af de to sønner som Gud kan bruge, må det da være den store og stærke, og ikke den lille splejs der sidder hjemme og strikker med mor.

Men som så mange andre gange i bibelen er det ikke det oplagte heltemateriale som Gud bruger. David var også den yngste, Paulus startede med at være modstander, Rahab var luder, Samuels forældre kunne ikke få børn og Samson havde et utal af dårlige hårdage.

Måske blev det allermest tydeligt da han gav den ultimative helterolle til et barn, der var blevet til udenfor ægteskab, der kom fra en egn af landet som ingen forventede noget af og som ikke var akademiker, men derimod var en simpel håndværker, der ikke var bange for at optræde som tjener, og vaske sine venners fødder. Han var hovedpersonen i Guds frelsesplan. Han fik ikke rollen fordi han lignede en helt, men fordi det var ham som Gud ønskede at bruge.

Når Gud kunne bruge Jakob med strikkepindene, Samson med hårbørsten, luderen Rahab og de andre små og skæve eksistenser i bibelen, tror du så ikke også at Han kan bruge dig?

Bibellæseplan: Matt 12:1-21; 1Mose 25; Sl 18

Lignende indlæg:

  • 17. januar: Et arrangeret ægteskab ET ARRANGERET ÆGTESKAB "De kaldte på Rebekka og spurgte hende, om hun ville rejse med manden, og hun sagde ja." (1Mose 24:58) På en måde er historien om Rebekka, der bliver hentet, en […]
  • 16. januar: Forarget! FORARGET! "Blinde ser, og lamme går, spedalske bliver rene, og døve hører, og døde står op, og evangeliet forkyndes for fattige. Og salig er den, der ikke forarges på mig." (Matt […]
  • 15. januar: En fars kærlighed EN FARS KÆRLIGHED »Tag Isak, din eneste søn, ham du elsker, og begiv dig til Morija-landet. Dér skal du bringe ham som brændoffer på det bjerg, jeg giver dig besked om.«" (1Mose […]
  • 14. januar: I mangel af apologetik… I MANGEL AF APOLOGETIK... "For det er ikke jer, der taler, men det er jeres faders ånd, som taler gennem jer" (Matt 10:20) Det som Jesus udruster disciplene med her, kan man vel godt […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development