20. juli: Vort anker

andagt Søren 20,07,15

VORT ANKER

Aldrig har der været nogen, der som Akab solgte sig til at gøre, hvad der var ondt i Herren øjne; det var hans hustru Jezabel, der forførte ham til det (1Kong 21:25)

Akabs hustru skulle egentlig have været hans nærmeste støtte, men hun blev tværtimod anledning til, at han solgte sig selv.

Vi har alle brug for at have støtter i vort liv. De er som ankre, der giver tryghed og stabilitet. Det er først og fremmest ægtefællen og de nærmeste vore ankre er fæstnet til. Det vil også typisk være penge, arbejde og helbred.

Selv om vore ankre skulle være vores venner, kan de også blive vores fjender. Uden vi er opmærksomme på det, kan de føre os på afstand af et tillidsfuldt forhold til Gud, fordi familielivet fik andre værdier, hvor for eksempel pengene, arbejdet og helbredet blev guddommeliggjort.

Vi ved ikke, om Akab blev lykkelig af at halse efter Jezabel. Jeg tror det ikke, for der er ingen fred og velsignelse ved at handle mod Guds gode vilje.

Før vi bliver for tonedøve til at forstå, hvad der er bedst for os, kunne vi begynde hver dag med at takke Gud for, at han vil os det bedste. Det anker vi har fæstnet i ham, er det mest sikre og trygge. Med dette som udgangspunkt for vort liv, forstår vi også bedre at vurdere, hvad dagens forskellige valg på længere sigt vil føre til?

Ankeret er symbolet for håb. Sæt også dit håb til Gud denne dag.

Bibellæseplan: Apg 22:30-23:22; 1Kong 21; Præ 5

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development