21. juli: Guds ord og ikke folkestemningen

andagt Søren 21,07,15

GUDS ORD OG IKKE FOLKESTEMNINGEN

Men Mika sagde: ”Så sandt Herren lever: Kun hvad Herren siger til mig, vil jeg tale.” (1Kong 22:14)

Mika var blevet opfordret til at have samme indstilling, som flertallet af profeterne. Det er næsten alt for tydeligt, hvordan denne beretning taler ind i vores tid, selv om den er skrevet for flere tusinde år siden og under en anden kultur end den, vi kender i vor oplyste tidsalder. Det er ikke vanskeligt at finde paralleller til i dag.

Spørgsmålet for os er, hvordan jeg har det med Guds ord? Du har forhåbentlig et kristent fællesskab, som er tro mod Guds ord. Men hvor meget indflydelse har fællesskabets traditioner og værdier for dig, i forhold til hvad Bibelen siger? Det er nemlig ikke givet, at de to ting hænger sammen.

Jeg tror, at der kan være mange blinde vinkler i vores bibellæsning, fordi vi læser den med traditionens briller. Tro mig! Hvis jeg turde at forholde mig til alle formaningerne i NT, vil jeg få vanskeligt ved at finde et kristent fællesskab, hvor man gider mig. Mikas indstilling har altid ført til irritation.

Det er lettere i fælleskab at flytte hegnspæle, end at fastholde dem på Bibelens grund. Det er vanskeligt at holde pluralismen fra døren. Vi er uden tvivl mere påvirket af folkestemningen, end vi bryder os om.

Mikas advarsel om en krig blev ikke taget til efterretning, og det fik fatale følger. Sådan kan det også gå, hvis vi glider af på Guds ord. Det værste er, at det kan føre os mod fortabelsen.

Lad os denne dag tage imod en opfordring: Selv om vi ikke kan reformere kirken, må vi inderligt bede Helligånden om at åbne ordet for os, sådan at vi finder evangeliets fylde til både frelse og et gudfrygtigt liv.

Bibellæseplan: Apg 23:23-24:9; 1Kong 22; Præ 6

Lignende indlæg:

  • 30. januar: Gråd og Glæde GRÅD OG GLÆDE For hans vrede varer et øjeblik, hans nåde hele livet; om aftenen slår gråden sig ned, om morgenen er der jubel. (Sl 30:6) I dagens moderne kristendom hedder det nok så […]
  • 12. februar: Mellem fortvivlelse og tillid MELLEM FORTVIVLELSE OG TILLID ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” (Sl 43:5) Det kristne […]
  • 6. februar: Elsk dine fjender ELSK DINE FJENDER Når så Farao tilkalder jer og spørger, hvad jeres levevej er, skal I svare ham: Dine tjenere har holdt kvæg fra ungdommen af ligesom vores forfædre. Så kan I bo i […]
  • 18. februar: Svigerfars gode råd om ledelse SVIGERFARS GODE RÅD OM LEDELSE Moses' svigerfar sagde til ham: »Du bærer dig uklogt ad. (2Mose 18:17) Moses var af Gud blevet udrustet til at lede hans folk. Moses' svigerfar Jetro […]
The following two tabs change content below.
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development