21. marts: Tåbelige synder

andagt Jonatan 21,03,15

TÅBELIGE SYNDER

Da sagde Aron til Moses: ”Hør mig, herre! Lad ikke straffen ramme os for den synd, vi var så tåbelige at begå. (4Mose 12:11)

I Fjerde Mosebog kapitel 12 hører vi om hvordan Mirjam og Aron bagtaler Moses. Og de er endda søskende til ham. Moses bliver offer for misundelse og bagtalelse. De sætter spørgsmålstegn ved Moses’ autoritet, både i forhold til hans position som folkets leder og forbindelse til Gud. Dog hører vi ikke at Moses forsvarer sig, men nærmere at Gud griber ind overfor Mirjam og Aron. Begge bliver konfronteret med deres synd, da det faktisk er Gud de har syndet imod. I bund og grund er der blevet sat spørgsmålstegn ved Guds almagt og suverænitet, i og med at Mirjam og Aron betvivler Guds udvælgelse af Moses som leder.

Efter konfrontationen siger Aron til Moses, sådan som dagens bibelvers lyder: Lad ikke straffen ramme os for den synd, vi var så tåbelige at begå.

Tiden for tåbelig synder, ligesom Arons og Mirjams, er desværre ikke hørt op i dag. Den slags finder sted hver dag og hver time. Vi kan ikke se os selv fri fra synd. Sådan har det været siden Adam og Eva spiste af kundskabens træ i Edens have.

Alle synder er i virkeligheden ganske tåbelige. Der findes ingen kloge synder. Men uanset om en synd er tåbelig eller ej, så er det stadig en synd.

En dag skal vi alle stå til regnskab overfor vores handlinger – gode som onde. På den dag er der kun én ting som tæller, og det er, om du har sagt ja til Jesus som din frelser. Har du det, så vil Gud ikke lade straffen ramme dig. End ikke en lille straf, ligesom Mirjam blev spedalsk og måtte opholde sig 7 dage uden for lejren. Du kan gå helt fri, hvis du siger ja til Jesus, for han tog straffen og gik i døden for dig.

Bibellæseplan: Luk 1:26-56; 4Mose 11-12; Sl 78:38-55

Lignende indlæg:

  • 22. marts: Gud glæder mennesker GUD GLÆDER MENNESKER Og hendes naboer og slægtninge hørte, hvor stor barmhjertighed Herren havde vist hende, og de glædede sig med hende. (Luk 1:58) I forgårs hørte vi hvordan Englen, […]
  • 20. marts: Herren er nådig HERREN ER NÅDIG Han (Johannes) skal gå foran ham i Elias’ ånd og kraft for at vende fædres hjerte til deres børn og give ulydige et retfærdigt sind og skaffe Herren et folk, der er […]
  • 19. marts: Taknemlig eller krævende? TAKNEMLIG ELLER KRÆVENDE? De talte mod Gud og sagde: Kan Gud dække bord i ørkenen? (Sl 78:19) Midt i den golde ørken kan det være svært at bevare tilliden til Gud. Udsigten til liv og […]
  • 18. marts: Menneskets afmagt og Guds almagt MENNESKETS AFMAGT OG GUDS ALMAGT Jeg vil nævne Herrens gerninger, for jeg husker dine undere i fortiden (Sl 77:12) Ved at lytte til Guds ord, lærer vi noget om os selv. For det første […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development