23. juli: Ikke tomhed men velsignelse

andagt Søren 23,07,15

IKKE TOMHED MEN VELSIGNELSE

Det er en tomhed, som forekommer på jorden; der er retfærdige, hvem det går, som om de havde handlet uretfærdigt, og der er uretfærdige, hvem det går, som om de havde handlet retfærdigt. Jeg sagde: Også det er tomhed! (Præ 8:14)

Der er sikkert ikke mange bekendende kristne, der i dag forventer, at Gud skulle belønne dem mere med dagliglivets goder, end ikke-troende. Derimod vil vi gerne, at vores tro ikke begrænser vort liv på det materielle plan. Hvad andre har mulighed for, vil vi også have. Forskellen er dog, at vi forhåbentlig gerne støtter Guds riges arbejde på forskellige områder. Men tør vi også at gøre det med risiko for, at vi kan blive dårligere stillet økonomisk?

Skulle det være tilfældet, kan vi som kristne dog til gengæld glæde os over, at vi har tro og håb til Guds forunderlige indgriben, når der er uhåndterlige problemer. For eksempel helbredelse under svær sygdom. Det er trosstyrkende, når der berettes om bønnesvar.

Det er dog ikke altid, at vi mærker Guds hånd på vores skulder. Den, der føler sig forvirret over, hvor uretfærdig livet former sig, opfordres ofte til at skælde ud på Gud. Det er jo sådan set det prædikeren gør her.

Men lad os ikke nøjes med at skælde ud på Gud. Vi burde også spørge os selv, om vi ikke kan have tilbøjelighed til mere at sætte vort håb til, hvad Gud kan gøre for os, frem for til Gud selv. Et andet spørgsmål kunne være, om vi i medgangens vind tror mere på os selv, end vi håber på Guds omsorg.

Jeg tror, at vi bliver mere parate til at give plads for Guds vilje, når vores egne forhåbninger brister én efter én. Da kommer vi nærmere Gud, og værdsætter mere, at vi har det bedste i vente.

Lad os betænke, at vi ikke opholder os for meget med at betragte vores muligheder her i livet, og give dem større betydning, end de skal have.

Bibellæseplan: Apg 25; 2Kong 3; Præ 8

Lignende indlæg:

  • 24. januar: Det er hjertet som er problemet DET ER HJERTET SOM ER PROBLEMET Thi fra hjertet udgår onde tanker, mord, ægteskabsbrud, utugt, tyveri, falsk vidnesbyrd og bespottelser.(Matt 15:19) Jesus har netop været igennem en […]
  • 10. februar: Det er vel ikke mig han mener? DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER? ”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13) Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er […]
  • 20. januar: Det kvalte ordet DET KVALTE ORDET Det, som blev sået mellem tidsler, det er ham, der hører ordet, men denne verdens bekymring og rigdommens blændværk kvæler ordet, så det ikke bærer frugt. (Matt […]
  • 11. februar: Løfterne kan ikke svige LØFTERNE KAN IKKE SVIGE ”Jeg vil føre jer til det land, som jeg svor, jeg ville give Abraham, Isak og Jakob; det vil jeg give jer til ejendom. Jeg er Herren!” (2Mose […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development