24. juli: Ikke for få tomme kar

andagt Søren 24,07,15

IKKE FOR FÅ TOMME KAR

Elisa sagde: ”Gå ud og bed alle dine naboer om nogle krukker; det skal være tomme krukker, og der må ikke være for få af dem.” (2Kong 4:3)

En fattig enke, der står til at miste sine børn til en ågerkarl, redder sin familie ved at sælge den olie, som hun fra sin lille krukke olie kan fylde mange tomme krukker med.

Det vi særligt skal bemærke os ved dette skønne under, er, at krukkerne skulle være tomme og der ikke skulle være for få af dem.

Det er sådan Herren vil hjælpe. Han ønsker at give os frelsens olie, men det er kun de tomme krukker, han kan fylde. Er vore hjerter fyldt med selvretfærdighed, klogskab, selvtillid, indvendinger og forbehold, er der ikke meget plads til det, som Gud vil skænke os.

Derfor må Helligånden tømme vores hjerter, så vi indser, at vi intet er, og intet kan i os selv. Først da kan de fyldes med frelsens olie. Og så er der ingen begrænsninger for, hvor meget Gud vil give os (Ef 2:20)

Men havde enken ikke i forvejen en lille krukke med olie? Jo, det er korrekt, men vi kan ikke forestille os, at hun så den som betydningsfuld i forhold til al den olie, der kom til at flyde i de mange krukker.

Den lille krukke kan være et billede på vores vilje. Vores vilje afgør ikke, hvordan Gud formår at velsigne os. Alligevel bruger Jesus vores vilje, lille og ubetydelig som den er. Sådan som der står sidst i vores Bibel: ”Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet” (Åb 22:17).

Ligesom enken ikke kunne lade være med at fylde olie i de mange krukker, kan den tørstende heller ikke lade være med at drikke vand. På samme måde kan vi heller ikke lade være med at gå til Jesus med alle vores sorger, fristelser og vanskeligheder, for vi ved, at Han vil give nåde og kraft til at leve livet.

Bibellæseplan: Apg 26:1-18; 2Kong 4; Præ 9:1-12

Lignende indlæg:

  • 9. februar: Følg den gule prik FØLG DEN GULE PRIK ”For der skal fremstå falske kristus'er og falske profeter, og de skal gøre store tegn og undere for om muligt at føre selv de udvalgte vild.” (Matt 24:24) For nogle […]
  • 6. februar: Elsk dine fjender ELSK DINE FJENDER Når så Farao tilkalder jer og spørger, hvad jeres levevej er, skal I svare ham: Dine tjenere har holdt kvæg fra ungdommen af ligesom vores forfædre. Så kan I bo i […]
  • 5. februar: Fredsformaning FREDSFORMANING Så sendte han sine brødre af sted og sagde til dem: »Lad nu være med at skændes undervejs.« (1Mose 45:24) Så er brødrene endelig blevet forsonet! Komediespillet er […]
  • 14. februar: Der er frelse i blodet på træet DER ER FRELSE I BLODET PÅ TRÆET ”Dette er mit blod, pagtens blod, som udgydes for mange til syndernes forladelse.” (Matt 26:28) Dengang israelitterne fik deres frihed, ramte en […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development