26. juli: Se den åndelige virkelighed

andagt Søren 26,07,15

SE DEN ÅNDELIGE VIRKELIGHED

Så bad Elisa: ”Herre, åbn øjnene på ham, så han kan se!” Herren åbnede den unge mands øjne, og han så, at bjerget var fuldt af ildheste og ildvogne rundt om Elisa (2Kong 6:17)

Elisa var omgivet af aramæerkongens hær, og hans unge tjener blev ude af sig selv af skræk. Alligevel var Elisa fortrøstningsfuld, for han kunne se en usynlig virkelighed. ”Frygt ikke, der er flere på vores side end på deres!” beroligede han. Denne virkelighed viser Herren også den unge mand.

Det er ikke vanskeligt at få øje på fjendehære. Vi har en hær af kødelige lyster, som fører krig mod sjælen (1Pet 2:11). I verden er vi konstant under påvirkning af tidsånden. Og endelig er der ondskabens åndemagter i himmelrummet, der vil fælde os (Ef 6:12).

Til trods for kødets, verdens og Djævelens hære, er vi dog omgivet af en stærkere magt. For Kristus har sejret over dem alle. Han har afvæbnet magterne og myndighederne og stillet dem offentligt til skue i sit triumftog (Kol 2:15). Denne virkelighed må vi bede Helligånden om at vise os. Vi må turde med frimodighed at kaste os ud i troen på, at intet kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre (Rom 8:39).

Ser vi ikke den sejr, som Jesus har vundet for os, begynder vi at kæmpe med egne kræfter, og da bliver vi før eller siden fældet. Der er ingen kraft uden om korset.

Beretningen her viser os også den usynlige virkelighed, at vi er omgivet af englevagt. Jeg tror, at de fleste kristne hver dag tænker på den beskyttelse, de giver.

Der er kristne som har set engle. Det er ikke mindst sket i situationer, hvor de følte sig meget udsatte og var skræmte. Synet af englene gav dem en særlig tryghed. Hovedsagen er dog ikke, hvad vi ser, men den virkelighed vi står i. Må vi altid have frimodighed til at se den med troens øjne.

Bibellæseplan: Apg 27:1-12; 2Kong 6:1-7:2; Præ 11:1-8

Lignende indlæg:

  • 10. februar: Det er vel ikke mig han mener? DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER? ”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13) Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er […]
  • 13. februar: Da skal alle erkende DA SKAL ALLE ERKENDE ”Farao tilkaldte straks Moses og Aron og sagde: ”Jeg har syndet mod Herren jeres Gud og mod jer.”” (2Mose 10:16) Farao var en hård og stædig mand. Uanset hvilke […]
  • 16. februar: Herren, der læger dig HERREN, DER LÆGER DIG Han sagde: »Hvis du er lydig mod Herren din Gud og gør, hvad der er ret i hans øjne, lytter til hans befalinger og holder alle hans love, så vil jeg ikke påføre […]
  • 23. februar: Magten og hævnen tilhører Gud MAGTEN OG HÆVNEN TILHØRER GUD Ulykken skal falde tilbage på mine fjender. Gør det af med dem i din trofasthed! (Sl 54:7) I 1Sam 23:19ff hører vi om, at nogle zifitter afslører Davids […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development