26. maj: Er Gud med i dine planer?

andagt hanus 26,5,15

ER GUD MED I DINE PLANER?

Herre, mit hjerte er ikke hovmodigt, mine øjne er ikke stolte. Jeg omgås ikke med store planer, der er for underfulde for mig. (Sl 131:1)

Vi får ikke at vide hvad der ligger til grund for denne salme, men det er tydeligt at se at David har været på afveje, han har haft gang i noget, eller nogle projekter som Gud ikke har været med i.

Det ser ikke ud til at det har været let for ham at se, eller slippe det han har haft gang i, det har været en kamp for ham at nå dertil.

Når vi er unge kan vi gå med store planer for vores fremtid, familie, arbejde, hus m.m., og det er der ikke noget forkert i så længe Gud er med og får lov at lede os.

Når vi bliver ældre kan nogle af vores planer gå på at sikre alderdommen, hvordan sikrer vi os bedst, efterløn, forsikringer, pensioner osv., dette er der heller ikke noget galt i, så længe Gud for lov at være med og lede os.

David nåede, med Guds hjælp, frem til, at uden Gud er alle planer værdiløse, derfor var der kun en vej, at lægge sig i Guds favn, for kun der er hvile og ro for en sjæl; som barnet hos sin mor.

I Esajas 46 siger Gud, at lige siden fødslen har han båret os ”og til I bliver gamle, er jeg den samme, til I bliver grå, bærer jeg på jer. Det har jeg gjort, og jeg vil stadig løfte jer, bære på jer og bringe jer i sikkerhed”.

Som Lizzie Edwards synger det i en af de ældre sange: Jeg må have Jesus med mig; thi min bedste tro er svag…

Selv vores bedste intentioner kan være forkerte, derfor: Tag Gud med i dine planer!

Bibellæseplan: Joh 10:22-42; 1Sam 9:1-10:16; Sl 131

Lignende indlæg:

  • 31. maj: Med Herren som træner MED HERREN SOM TRÆNER Halleluja. Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. (Sl 136:1) Det er som om denne salme fortsætter hvor vi slap i går. Det er i hans […]
  • 30. maj: Er du bange? ER DU BANGE? Nu er min sjæl i oprør, og hvad skal jeg sige? (Joh 12:27a) Har du nogensinde været bange?, det tror jeg du har. Når vi rammes af alvorlig sygdom, eller en af dem vi […]
  • 29. maj: Mariaglad eller Judassur MARIAGLAD ELLER JUDASSUR Maria tog et pund ægte, meget kostbar nardusolie og salvede Jesu fødder og tørrede dem med sit hår; og huset fyldtes af duften fra den vellugtende olie. (Joh […]
  • 28. maj: Guds facebook profil GUDS FACEBOOK PROFIL »Mesteren er her og kalder på dig.« (Joh 11:28b) Det kan være du tænker: Hvad er nu det, har Gud en profile på facebook? Bare rolig. Det har han ikke, tværtimod, […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development