26. Oktober: Kan Gud overtale mig?

andagt søren 26,10,15

KAN GUD OVERTALE MIG?

Du lokkede mig, Herre, og jeg lod mig lokke, du var mig for stærk, og du vandt. Dagen lang er jeg til latter, alle spotter mig (Jer 20:7)

I slutningen af vort kapitel forbander Jeremias den dag, han blev født. Det er udtryk for den dybeste fortvivlelse.

Jeremias’ fortvivlelse var, at Gud havde kaldet ham til at profetere om de ulykker, som ville ramme Israel, fordi de havde gjort nakken stiv og ikke ville høre hans ord (Jer 19:15). Jeremias blev altid afvist. Vi har netop læst, hvordan han lægges i blokken.

Det at være profet for Herren var blevet som en forbandelse for ham. Var der noget, som Jeremias ønskede, var det at kunne slippe for at advare. Han gik endda så vidt, som til at sige: ”Jeg vil ikke tænke på ham og ikke mere tale i hans navn.”

Jeremias vidste, at det var totalt umuligt at trænge ind og advare folket. Alligevel var det mere umuligt for ham at holde munden lukket. Guds kærlighed til sit folk brændte som en ild i hans indre, og tvang ham til bringe budskabet frem. Jeremias oplevede det, som at Gud lokkede ham, og han fortsatte med at være Guds talerør. Dermed blev han en del af Guds frelsesplan, som vi skylder denne stakkels profet at være taknemmelig for.

Stillet over for Jeremias’ dybe fortvivlelse, kunne vi spørge os selv, hvor meget Guds budskab brænder i os, så vi også må advare de fortabte? Hvad lokker os mest: Er det Kristi kærlighed, som tvinger os til at vidne om ham, som er død til frelse for alle (2Kor 5:14)? Eller er det menneskefrygt, fornuften og mageligheden?

Det er nok de færreste, der kender til, at problemer med at efterleve Guds kald fører os ud på randen af fortvivlelse. Men er det fordi vi er stået af længe før, vi er nået dertil, fordi vi ikke kan lokkes af Gud?

Bibellæseplan: 1Tim 4; Jer 19-20; Obad 1

Lignende indlæg:

  • 11. februar: Løfterne kan ikke svige LØFTERNE KAN IKKE SVIGE ”Jeg vil føre jer til det land, som jeg svor, jeg ville give Abraham, Isak og Jakob; det vil jeg give jer til ejendom. Jeg er Herren!” (2Mose […]
  • 10. februar: Det er vel ikke mig han mener? DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER? ”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13) Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er […]
  • 12. februar: Mellem fortvivlelse og tillid MELLEM FORTVIVLELSE OG TILLID ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” (Sl 43:5) Det kristne […]
  • 22. februar: Ind i midten IND I MIDTEN Og han sagde til manden med den visne hånd: »Rejs dig og kom ind i midten!« (Mark 3:3) Jesu fjender holdt øje med ham og en mand med en vissen hånd, for hvis Jesus ville […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development