26. Oktober: Kan Gud overtale mig?

andagt søren 26,10,15

KAN GUD OVERTALE MIG?

Du lokkede mig, Herre, og jeg lod mig lokke, du var mig for stærk, og du vandt. Dagen lang er jeg til latter, alle spotter mig (Jer 20:7)

I slutningen af vort kapitel forbander Jeremias den dag, han blev født. Det er udtryk for den dybeste fortvivlelse.

Jeremias’ fortvivlelse var, at Gud havde kaldet ham til at profetere om de ulykker, som ville ramme Israel, fordi de havde gjort nakken stiv og ikke ville høre hans ord (Jer 19:15). Jeremias blev altid afvist. Vi har netop læst, hvordan han lægges i blokken.

Det at være profet for Herren var blevet som en forbandelse for ham. Var der noget, som Jeremias ønskede, var det at kunne slippe for at advare. Han gik endda så vidt, som til at sige: ”Jeg vil ikke tænke på ham og ikke mere tale i hans navn.”

Jeremias vidste, at det var totalt umuligt at trænge ind og advare folket. Alligevel var det mere umuligt for ham at holde munden lukket. Guds kærlighed til sit folk brændte som en ild i hans indre, og tvang ham til bringe budskabet frem. Jeremias oplevede det, som at Gud lokkede ham, og han fortsatte med at være Guds talerør. Dermed blev han en del af Guds frelsesplan, som vi skylder denne stakkels profet at være taknemmelig for.

Stillet over for Jeremias’ dybe fortvivlelse, kunne vi spørge os selv, hvor meget Guds budskab brænder i os, så vi også må advare de fortabte? Hvad lokker os mest: Er det Kristi kærlighed, som tvinger os til at vidne om ham, som er død til frelse for alle (2Kor 5:14)? Eller er det menneskefrygt, fornuften og mageligheden?

Det er nok de færreste, der kender til, at problemer med at efterleve Guds kald fører os ud på randen af fortvivlelse. Men er det fordi vi er stået af længe før, vi er nået dertil, fordi vi ikke kan lokkes af Gud?

Bibellæseplan: 1Tim 4; Jer 19-20; Obad 1

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development