27. maj: Jesus, din ven er syg

andagt hanus 27,5,15

JESUS, DIN VEN ER SYG.

Søstrene sendte nu den besked til Jesus: »Herre, den, du elsker, er syg.« Da Jesus hørte det, sagde han: »Den sygdom er ikke til døden, men tjener til Guds herlighed, for at Guds søn skal herliggøres ved den.« (Joh 11:3-4)

At være forbeder er en tjeneste som de aller fleste kristne er kaldet til. Det er et privilegium at få lov til at bede for et andet menneske, det er stort, selv om det ikke behøver at være de store og mange ord der bliver bedt.

De gange du ikke ved hvad du skal sige eller bede, når en bekendt eller en ven er syg, så kan du gøre som søstrene her i teksten gjorde, og sige til Jesus ”Herre, din ven er syg”.

Eller når du selv er syg, eller når du bare er træt af hele tiden at falde i synd, sig det til Jesus, sig til ham, ”Jesus, din ven er syg”.

Jesus ved hvad du har brug for, Jesus ved hvad der tjener dig bedst, og Jesus ved hvad der tjener til Guds ære og til at sønnen herliggøres.

Når det er en sygdom, om det er vores egen eller en andens, vi beder for, så kan vi aldrig vide om det er en sygdom til døden eller ikke. Derfor er det en tryghed at kunne lægge, også det i Jesu egen bøn, ”ske din vilje”, fordi da er det Gud der æres, og da kan Guds søn herliggøres.

I nogle kredse siges der, at Gud altid vil at den syge skal blive rask. Selv om Gud er på livets side, så er det synden der har bragt sygdom og død ind i denne verden, og det er først på den nyskabte jord at Gud laver alting nyt, derfor ærer du Gud ved at bede, ”Ske din vilje”.

Bibellæseplan: Joh 11:1-27; 1Sam 10:17-11:15; Sl 132

Lignende indlæg:

  • 31. maj: Med Herren som træner MED HERREN SOM TRÆNER Halleluja. Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. (Sl 136:1) Det er som om denne salme fortsætter hvor vi slap i går. Det er i hans […]
  • 30. maj: Er du bange? ER DU BANGE? Nu er min sjæl i oprør, og hvad skal jeg sige? (Joh 12:27a) Har du nogensinde været bange?, det tror jeg du har. Når vi rammes af alvorlig sygdom, eller en af dem vi […]
  • 29. maj: Mariaglad eller Judassur MARIAGLAD ELLER JUDASSUR Maria tog et pund ægte, meget kostbar nardusolie og salvede Jesu fødder og tørrede dem med sit hår; og huset fyldtes af duften fra den vellugtende olie. (Joh […]
  • 28. maj: Guds facebook profil GUDS FACEBOOK PROFIL »Mesteren er her og kalder på dig.« (Joh 11:28b) Det kan være du tænker: Hvad er nu det, har Gud en profile på facebook? Bare rolig. Det har han ikke, tværtimod, […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development