27. Oktober: Fornuften eller Guds ord

andagt søren 27,10,15

FORNUFTEN ELLER GUDS ORD

Men Jonas ville flygte til Tarshish, bort fra Herren (Jon 1:3)

Jonas fik en anderledes opgave end de andre profeter, og han handlede anderledes end dem. Hvor de skulle advare Guds folk, skulle han advare hedningerne. Hvor de lod sig sende, flygtede han.

Men han havde en god begrundelse for ikke at kalde assyrerne i den mægtige by Nineve til omvendelse. For han vidste, at hans eget folk ikke ville omvende sig og dermed kunne han frygte for, at Gud ville forkaste Israel til fordel for hedninger, som var folkets fjender.

Uanset hvor fornuftigt Jonas’ valg end var, havde han glemt, at Gud ved bedre. Det var den gamle synd fra Edens have som blev gentaget. Fornuften vandt over Guds befaling. Her endte det også med, at Adam og Eva skjulte sig for Gud.

Siden har dette gentaget sig igen og igen. Der er næppe nogen af os, der ikke har gjort samme erfaringer. Vi kender Guds gode ord og hans vilje. Vi ved, at han er god, og vil os det godt. Alligevel kan vi handle på egen hånd, når vi kommer i situationer, hvor vi føler, at vi kommer i klemme, hvis vi skal tage hensyn til Bibelens ord.

Men selv om vi mener, at vore valg er forsvarlige i forhold til den tid vi lever i, eller de situationer vi står i, kan de have ført os på afveje.

Kommer vi til at stå i sådan en denne situation, står vi over for et valg: vil vi omvende os, og søge nåde og kraft til at handle efter Guds ord, eller vil vi skjule os for Gud, fordi vi vil undgå det personlige møde med ham?

Lad os gøre som David, der bad: ”Min synd bekendte jeg for dig, og jeg skjulte ikke min skyld. Jeg sagde: Jeg vil bekende mine overtrædelser for Herren, og du tilgav min syndeskyld (Sl 32:5).

Bibellæseplan: 1Tim 5:1-22; Jer 21-22; Jon 1

Lignende indlæg:

  • 1. November: Hverdagens vigtigste kamp HVERDAGENS VIGTIGSTE KAMP Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen (2Tim 4:7) Da jeg var ung, havde jeg en plakat, hvor der med store bogstaver stod: Grib det […]
  • 31. Oktober: Forret og hovedret FORRET OG HOVEDRET Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb (Jer 29:11) Der var en gammel dame, […]
  • 30. Oktober: Nådens kraft NÅDENS KRAFT Og du, mit barn, vær stærk ved nåden i Kristus Jesus! (2Tim 2:1) Det var magtpåliggende for Paulus, at Timotheus var en trofast formidler af evangeliet. Men han forudså, […]
  • 29. Oktober: Guds længsel efter at frelse GUDS LÆNGSEL EFTER AT FRELSE Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development