Forsvarsministeren: Ingen problemer i at handle artilleri med Israel

I et interview til DefenceWatch.dk fortæller forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), at han forventer det igangværende udbud af nyt artilleri afsluttes snarligt.

Der er to kandidater tilbage i udbuddet. Begge på hjul.

Elbit Systems (Israel) byder ind med ATMOS MAN HX81 8×8 og Nexter Systems (Frankrig) byder ind med CAESAR 8×8 Tatra T815.

Hvis den israelske producent, Elbit, igen vinder, er der ifølge forsvarsministeren ingen grund til ikke at vælge israelsk. Det Radikale Venstre modsatte sig efter det tidligere artilleriudbud at købe hos Elbit, da virksomheden ifølge partiet medvirker til at overtræde international regler i Israel.

“Jeg ser ingen problemer i at købe fra Elbit. Og på det samråd jeg har været på, på foranledning af Enhedslisten der kunne jeg oplyse, at FN jo selv køber udstyr fra Elbit. Så diskussionen forekommer mig lidt mærkelig.

Når jeg sidder og kigger på den diskussion der har været om Elbit, så er det påfaldende, at vi påberåber os FN som argument for ikke at købe fra den virksomhed, samtidig med at FN selv køber overvågnings-systemer fra selvsamme virksomhed.

Min tilgang til det her er, at vi skal have det bedste udstyr til de danske soldater.

Kilde:http://krigeren.dk/forsvarsministeren-ingen-problemer-i-at-handle-artilleri-med-israel/

Lignende indlæg:

  • Omskæring kan være gavnligt Amerikanske børnelæger (American Academy of Pediatrics) anbefaler faktisk omskæring af drenge på linje med vaccinationer. En specialgruppe, som blev nedsat i 2007, har sammenlignet […]
  • DNPS26: Titusbrevet 31 Husk dem paa, at de raadende og regerende skal man underkaste sig og Herrebud lyde, være rede til enhver god Gerning, 2 ikke krænke nogen, ikke stridbare, gode at komme til rette med, […]
  • Boykotter Danmark israelske virksomheder på Vestbredden?Boykotter Danmark israelske virksomheder på Vestbredden? Nej! – Meeeen …. for mange mennesker er dette ikke særlig klart. Lad os se på “Ahava-sagen” – og forlange klarhed fra […]
  • Naturligvis afsnit 2: Er naturvidenskaben en fjende?https://www.youtube.com/watch?v=9acPyIvW3iU Gymnasielærer Jakob Olesen reflekterer i dette afsnit over om videnskaben er en fjende af kristendommen.

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development