Aldrig mere krystalnat?

aldrig mere

Krystalnatten fandt sted 9. november 1938. 91 jøder blev slået ihjel, 26.000 andre blev fængslet, og forretninger og synagoger blev raseret og brændt ned over hele Tyskland i det, der markerede en optrapning i systematiske jødeforfølgelse, der skulle stå på i yderligere syv år. Siden Anden Verdenskrigs afslutning er Krystalnatten hvert år blevet mindet verden over.

Et arrangement i København, der vil markere Krystalnatten, får nu en hård medfart af Det Jødiske Samfund i Danmark. Det er Enhedslisten Nørrebro, der – sammen med en håndfuld andre mindre organisationer – afholder et arrangement søndag på Dronning Louises Bro, der under overskriften »Nej til diskrimination i alle dens former – aldrig mere krystalnat« vil markere 76-årsdagen for Krystalnatten.

Af programmet fremgår det, at arrangørerne vil lade overskuddet gå til indsamlingen #112Gaza, en lokalt funderet indsamling på Nørrebro, der indsamler midler til køb af 20 ambulancer til Gaza. Og den kobling bryder man sig ikke om hos det jødiske samfund.

Nogen vil sige det er prisværdig man gerne vil indsamler midler til køb af 20 ambulancer til Gaza, problemet er blot vi gang på gang har set palæstinensiske terrorister der bruger den civile befolkning som menneskelige skjold også misbruge ambulancer til at skjule og smugle terrorister og bomber i.

»Der bliver en kobling med dette arrangement, der binder Krystalnatten sammen med en mere eller mindre direkte opbakning til den politiske ledelse i Gaza, der ikke kan leve med Israel som nabo. Det giver mig ærlig talt en dårlig smag i munden,« siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Men den kritik køber man ikke hos arrangørgruppen, der blandt tæller Enhedslisten Nørrebro, galleriet Warehouse9 og Socialistisk Ungdomsfront.

»Det er en humanitær indsamling, der ikke tager stilling til de politiske spørgsmål,« siger Maria José Nielsen, talsperson for arrangørgruppen og bestyrelsesmedlem hos Enhedslistens Nørrebro Park-afdeling. »Vi ser ikke det her alene som en historisk mindedag, der er reserveret jøder i al fremtid. Det er vores udgangspunkt, at Krystalnatten markerede en kulmination på en årelang diskrimination af forskellige befolkningsgrupper og folkeslag med forskellige baggrunde. Det er den universelle problematik, vi tager op,« siger Maria José Nielsen.

»Jeg har det fint med, at man som udgangspunkt bruger Krystalnatten som afsæt til at diskutere minoriteters problemer, men når der trækkes en lige linje mellem Krystalnatten og til en organisation, der kan ses som en opbakning til Hamas, bliver det problematisk,« siger de danske jøders formand.

»Vi har haft en mere end varm sommer, med 30-40 tilfælde af trusler og overfald på danske jøder, der relaterer sig til Gaza-konflikten. Vi hæfter os ved at regeringen i februar fandt det nødvendigt at ulovliggøre jødisk rituel slagtning, og for 14 dage siden blev der afholdt en høring på Christiansborg, der grundlæggende havde til formål at gøde jorden for et forbud mod omskæring af drenge. Angreb på minoriteter og retten til religionsfrihed opleves af os som meget levende « lyder det fra formanden.

I en meningsmåling tilliger på året, udgivet af Washington Institute svarer mere end 60 pct. af palæstinenserne, at de anser en eventuel fredsaftale med Israel, som værende et delmål indtil Israel ikke findes mere. Sagt med andre ord; palæstinenserne vil have konflikt og krig indtil Israel ikke findes mere. En palæstinenser fra Bethlehem, der studerer jura i England, udtalte i 2013 til EU, at …”de penge, I sender til Det Palæstinensiske Selvstyre slet ikke hjælper os – de skader os. Vi beder jer om at kontrollere disse midler”. Han hentydede til de mange millioner euro, der sendes til palæstinenserne som støtte.

Den EU-støtte, der er givet til Det Palæstinensiske Selvstyre i perioden mellem Oslo-aftalen i 1993 og nu, er 25 gange højere per indbygger end det beløb, som USA gav den europæiske befolkning inden for rammerne af Marshall-planen efter Anden Verdenskrig. Det er konklusionen på undersøgelser udført af Jerusalem Institute of Justice. (Disse tal er justeret i forhold til inflation)

Den er jo utrolig som Danmark & EU ynder at sende penge og midler til Palæstina og Gaza, også under overskriften, aldrig mere krystalnat, og hvordan Gaza ynder at bruge de selvsamme midler mod Israel med krystalnatten som forbillede.

Lignende indlæg:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development