Hvorfor er budskabet så uklart?

Hvorfor er budskabet så uklart

Spørgsmål:

Det undrer mig at Gud og dem, der har forkyndt hans ord, ikke har været i stand til at udtrykke sig klarere i biblens skrevne ord. Fortolkningerne af de ord er så mangfoldige, at det i mange tilfælde kun bringer ufred, krig og ødelæggelse med sig. Bare kig rundt omkring i verden. Den enbårne sandhed.. tja .. det er lidt svær at få øje på.

Svar:

Kommunikationen mellem Gud og mennesker

Det er ikke Bibelen, der mangler noget i klarhed. Men i enhver kommunikation er der to parter, og hvis den ene part enten slet ikke vil høre, hvad den anden siger, eller hele tiden forvrænger og misbruger det, er der ikke meget, den anden kan stille op. Sådan er det også med kommunikationen mellem Gud og mennesker. Mennesket er skabt som et frit væsen – og har også frihed til at forvrænge og misbruge Guds ord, Bibelen, på eget ansvar, naturligvis.

Menneskets ansvar

Du kender sikkert udtrykket “som Fanden læser Bibelen”. Ja, Djævelen er en flittig bibellæser, og der er ingen ende på alle de idiotiske, onde og også blodige forvrængninger og misbrug af den, som han står bag. Men det undskylder ikke de mennesker, der lader sig forføre af ham. Man kan f.eks. tænke på konflikten mellem katolikker og protestanter i Nordirland. Der er virkelig nogle, som har pådraget sig et frygteligt ansvar. Det samme er der mange andre eksempler på i historien.

Men det er altså ikke Bibelens skyld. Det er mennesket, det er galt med efter syndefaldet. Nu ved jeg jo ikke, hvor meget du selv læser i Bibelen, men hvis du hidtil mest har holdt dig på en “tilskuerplads”, vil jeg meget anbefale dig at læse Det Nye Testamente fra ende til anden (Det Gamle Testamente kan du læse bagefter). Jeg er sikker på, at du vil finde, at det intet savner i klarhed. Og idet jeg går ud fra, at der bag dit spørgsmål ligger en ægte omsorg for mennesker, er jeg også sikker på, at du vil finde, at Jesus, som du møder ham i Ny Testamente, simpelthen er Guds svar på al menneskelig nød.

Til sidst: Du og jeg må se til, at vi ikke selv kommer til at forvrænge og misbruge Bibelen. Livet i denne verden er og bliver en kamp også på den måde. Men det er en kamp, hvor Gud selv er på vor side, og som Kaj Munk skrev:

Velan, så får du kæmpe,
og tro trods fald og brud,
at stor er vel Guds fjende,
men større er dog Gud.

Jesusnet.dk har en meget uddybende artikel om, hvordan Bibelen skal læses og forståes. Den vil jeg anbefale, for den kan måske også sætte din frustration over den lidt uoverskuelige Bibel lidt i perspektiv.

Gir det mening at bruge Bibelen i en debat?

Med ønsket om god bibellæsning.

Poul Hoffmann

Kilde: Jesusnet.dk

Lignende indlæg:

  • Lys og lygte Forbløffende forskelle kan der være mellem kristne, ikke bare mellem os på den folkekirkelige Titanic og dem ude i de frikirkelige redningsbåde, men mellem missionsfolk og […]
  • Vidnesbyrd bragt i IMT Uden Jesus ville jeg stadig være punker - Nicki mødte Gud i en sump af alkohol og stoffer. Nu forkynder han om Jesus i København - Interview Af Anette Ingemansen   Som […]
  • Satans rige og Guds Poul Hoffmann bringer os her, med udgangspunkt i bibelteksten fra Lukas evangeliet kapitel 11, et kirkehistorisk vidnesbyrd om hvad der sker når Jesus også i dag uddriver dæmoner ved […]
  • At kende det evige liv Vi nærmer os alle enden på livet, men i troen på Kristus ved vi også at vi nærmer os snarere begyndelsen. Det er lidt dristigt at forsøge at sætte ord på noget i forbindelse med det […]
The following two tabs change content below.
Tagged with:     , ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development