Imam-lov rammer kristne trossamfund

foto: MARK BLINCH/Scanpix Denmark

Et politisk forsøg på at hindre rabiate imamer adgang til Danmark rammer kristne og mormoner, mens muslimer går fri.

 

Ifølge tallene har stort set ingen forkyndere fra muslimske lande været gennem den danskprøve, som udenlandske forkyndere siden 2010 har skullet bestå senest seks måneder efter ankomst til Danmark for at få opholdstilladelse.

Ud af de 80, der har været oppe til prøven siden august 2011, er den ene halvdel kristen, mens den anden er mormonsk. Imamer slipper derimod for prøven, fordi de er kommet til Danmark som flygtninge eller ved familiesammenføring, eller fordi de kommer som tyrkiske imamer, der efter en særaftale med EU er fritaget for prøven.

Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT), der hjælper landets 200 migrantmenigheder udtaler:

”Vi kender de fleste udenlandske forkyndere, og ud fra tallene er der kun to, der kan være muslimer. Det bekræfter, hvad vi sagde, da lovgivningen blev lavet, nemlig at den rammer de kristne… Det undrer mig, at man laver lovgivning, som rammer kristne præster, der reelt sikrer bevarelse af den kristne kulturarv blandt en stor gruppe indvandrere. Det er helt uhensigtsmæssigt,”

Samme kritik lyder fra domprovst Anders Gadegaard, formand fra Danske Kirkers Råd, der tæller 15 kirkesamfund og 44 kirkelige organisationer:

”I udgangspunktet synes vi, det er i orden med en lille prøve. Men vi er kritiske over for, at loven er sådan indrettet, at det viser sig at være stort set kun kristne og mormonske forkyndere, der skal tage prøven. Vi synes ikke, at loven virker efter hensigten. Hvorfor giver man dispensation til tyrkiske imamer, når man fastholder strenge krav til kristne menigheder?”

Men regeringen bakker op om loven, understreger SF’s integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

”Det er udmærket, at folk, der skal prædike religion i vores land, har en viden om det samfund, de skal arbejde i. Ikke kun muslimer kan være rabiate. Det ser vi inden for samtlige verdensreligioner.”

Når man prøver at lovgive sig ud af noget som man ikke helt forstår som må og skal det jo gå galt, i stedet for at ramme fundamentalistiske islamister ser det ude til at den såkaldte imam lov rammer kristne og mormoner.

Både muslimer og mormoner har i deres respektive religioner opbygget tanke fæstningsværker der trodsigt rejser sig mod kundskaben om Gud og det er der kun en løsning på: Vi må formane og forkynde for disse Guds elskede mennesker som Kristi gode soldater.

Derfor siger skriften: Nok lever vi som andre mennesker, men vi kæmper ikke som verdslige mennesker. Vore kampvåben er ikke verdslige, men mægtige for Gud til at bryde fæstningsværker ned. Vi nedbryder tankebygninger og alt, som trodsigt rejser sig mod kundskaben om Gud, vi gør enhver tanke til en lydig fange hos Kristus, og vi er rede til at straffe enhver ulydighed, når lydigheden hos jer først har sejret. (2Kor 10:3-6)

Er du med i krigen mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet. (ef 6:12) ?

Kilde: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/498484:Kirke—tro–Imam-lov-rammer-kristne-trossamfund

Lignende indlæg:

  • Den store synd – at forlade islam Flere end 1.000 muslimer i Danmark har skiftet koranen og islam ud med kristendommen. Det anslår ekspert i interkulturelle studier, Mogens Mogensen. Men med trosskiftet følger frygten […]
  • Nigeria – et afrikansk ’Irak’ Det som ISIS har gjort i Irak, gør Boko Haram i Nigeria, beretter en nigeriansk præst. For præsten Samuel Dali signalerer Boko Harams seneste erobringer i det nordøstlige Nigeria, den […]
  • Dansk imam: Jøder stammer fra aber og grisehttps://www.youtube.com/watch?v=gX-eEsq97pg Den kendte fynske imam Muhammed Khaled Samha har vakt international opmærksomhed ved at kalde jøder for ”efterkommere af aber og grise”. Imam […]
  • Genfortalte Bibelen – og blev anklaget for blasfemi Kristne i Pakistan bliver fortsat beskyldt for blasfemi mod islam. På det sidste har der været tre nye, separate sager. I en af grupperne, med 35 kristne, blev de kort anklaget for at […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development