Israel vil have forklaring på svensk Palæstina-udmelding

sverige

Israel reagerer med vrede på, at Sveriges nye regering vil anerkende staten Palæstina. Den svenske ambassadør har fået ordre til at stille i det israelske udenrigsministerium mandag formiddag, skriver avisen Svenska Dagbladet.

– Udenrigsminister Avigdor Lieberman siger, han beklager, at den nye statsminister havde så travlt med at fremsætte erklæringer om Sveriges stilling til anerkendelse af den palæstinensiske stat, tilsyneladende før han havde haft tid til at studere emnet i dybden, lyder en erklæring fra Liebermans kontor.

Samtidig hedder det, at Sveriges ambassadør, Carl Magnus Nesser, vil blive indkaldt til en samtale.

Sverige bliver det første EU-land, der anerkender staten Palæstina, har den nye statsminister i Stockholm, socialdemokraten Stefan Löfven, bebudet. – Vi har i dag erklæret, at vi vil anerkende Palæstina. Det burde ikke komme som en overraskelse for nogen. Dette har været vores udtalte målsætning i lang tid, sagde udenrigsminister Margot Wallström fredag aften til Aftonbladet og erkendte, at der nok ville komme stærke reaktioner.

Den svenske udmelding har fået stor ros fra Det Palæstinensiske Selvstyre, som kalder det “en modig beslutning” og takker den svenske regering for at støtte “det palæstinensiske folks legitime ret til selvbestemmelse og en uafhængig stat”.

Den amerikanske regering kritiserer den svenske beslutning og kalder den forhastet. Men udenrigsminister Margot Wallström fejer det af.

FN’s Generalforsamling anerkendte Palæstina i 2012 trods protester fra Israel. Dengang undlod Sverige at stemme, da den tidligere borgerlige udenrigsminister Carl Bildt var imod FN-beslutningen. EU og de fleste af unionens 28 medlemslande anerkender fortsat ikke en palæstinensisk stat, selv om unionen støtter en tostatsløsning. heriblandt Danmark.

Kilde: Jyllands posten

Lignende indlæg:

  • Sverige anerkender Palæstina og skaber krise med Israel Luften mellem Sverige og Israel blev iskold torsdag. Den nye svenske regering meddelte, at den nu officielt har anerkendt staten Palæstina. Den svenske udenrigsminister Margot Wallstrom […]
  • Sverige fastholder anerkendelse af “Palæstina” Det israelske udenrigsministerium har indkaldt Sveriges ambassadør til en reprimande for anerkendelse af “Palæstina”. Sverige er det første EU-land, der har besluttet at anerkende en […]
  • Australien vs. Palæstina (1939)https://www.youtube.com/watch?v=z2ACYGEmkGk Man høre ofte at jøderne "stjal" landet fra palæstinenserne i 1948 men det er noget pjat. Der har altid boet jøder i “Palæstina området”, der […]
  • “Palæstina området” Der har altid boet jøder i "Palæstina området". Navnet Palæstina forekommer første gang da historikeren Herodot cirka 450 f.Kr. benævner Det hellige Land sådan i sin historiske […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development