Kan jeg få et tættere forhold til Jesus i min travle hverdag?

f88a885c-6d18-4044-b1d0-78f4f1f578a2_700_350

Kender du til det med at gå i kirke om søndagen for at blive fyldt på, men allerede om mandagen syntes Gud langt væk i en stressede og travl hverdag? For mange moderne kristne mennesker er det en kamp at få Jesus med i hverdagen, du er ikke alene, men kan vi gøre noget ved det?

Vi har en tendens til at inddele vores liv i små bokse. Først skal jeg læse lidt, dernæst skal jeg motionere og så skal jeg pleje mit åndelige ve og vel. Jesus sagde: ›Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.‹ (Matt 22:37) Prøve at få Jesus med uanset hvad du laver. Her følger et par små råd.

Hver eneste dag gør vi kedelige men nødvendige ting, vi vasker op, tørre støv af, støvsugere og nogle bruger timer på transport til og fra arbejde eller skole.

Salmisten skriver: Min mund er fuld af lovsang til dig, jeg priser din herlighed dagen lang. (Sl 71:8) Hvad ville der ske hvis du sang lovsang mens du gjore rent?

Paulus skriver: bed uophørligt (1Thess 5:17) Hvad ville der ske hvis du brugte transporttiden i bussen eller toget på at bede for de mennesker du mødte?

Paulus skriver: … da I modtog Guds ord, som I hørte af os, tog I ikke imod det som menneskeord, men som det, det i sandhed er, Guds ord, og det virker i jer, som tror. (1Thess 2:13) Hvad ville der ske hvis du lavede det til en vane at sætte en prædiken på, eller hørte kristen radio, før du skulle sove i stedet for at tænde for fjernsynet?

Herren udtaler gennem Esajas: For som regnen og sneen falder fra himlen og ikke vender tilbage dertil, men væder jorden, befrugter den og får den til at spire og giver udsæd til den, der vil så, og brød til den, der vil spise, sådan er mit ord, som udgår af min mund; det vender ikke virkningsløst tilbage til mig, men det gør min vilje og udfører mit ærinde. (Es 55:10-11) Hvad ville der ske hvis du hørte bibelen blive oplæst på CD mens du stod og vaskede op?

Herren proklamere: Min belæring skal dryppe som regn, som dug skal min tale strømme, som regnskyl på grønne enge, som regndråber på græsset. (5Mose 32:2) Hvad med at får daglige påmindelse og skriftsteder på din mobil eller email. Måske vil du blive overrasket over hvad Gud kan bruge en lille påmindelse til, ind i dit liv?

Hvad med at melde dig til at tjene? Spørg i din kirke eller dit missionsamfund, hvad kan jeg hjælpe med, hvor kan jeg tjene. Jeg tror du vil blive overrasket over hvordan Gud kan velsigne dit liv når du står i hans tjeneste. Jesus sagde: ›Det er saligere at give end at få.‹ (Apg 20:35)

Hvad mon der ville ske ved at følge disse råd? Ville det bringe dig tættere på Gud? Ville de bringe dig tættere på Jesus i en travl hverdag? Er de til at overskue? Tør du lade dig udfordre?

Hjælpemidler:

Hent evt. prædikener fra Skriften.net eller Lyset og Livet

Får evt. daglige skriftsteder fra Dagens Bibelord på hverdagsdansk eller dagens vers

Hør evt. kristen radio fra UCB eller Norea

Hør evt. bibelen som mp3 på Bibliasound

Nicki Andersen

Lignende indlæg:

  • Tilgivet I Jesus Utallige gange i Efeserbrevet hører vi sætningen, I Ham, I Herren eller I Kristus. Brevet handler slet og ret om vigtigheden i at være i Jesus og leve livet i Ham. I denne forkyndelse […]
  • Skal jeg vogte min bror? Efter Kain havde slået hans bror ihjel spurgte Gud Herren ham: »Hvor er din bror Abel?« Kain svarede: »Det ved jeg ikke. Skal jeg vogte min bror?« (1Mose 4:9) Dette Kains sindelag har […]
  • Ugens ord: Forvandling IV (201441)https://www.youtube.com/watch?v=UOpdzkqruI8 Dette Ugens ord er: Forvandling IV. vi afslutter nu vores lille følgeton om forvandling og livet efter Guds vilje. "Gengæld ingen ondt med […]
  • Ugens ord: Forvandling III (201440)https://www.youtube.com/watch?v=mlv_MMVfT1w I dette ugens ord forsætter vi vores tråd: Forvandling Vær med til at hjælpe de hellige, når de har behov for hjælp. Læg vægt på at være […]
Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development