KIABB05 – Profeten Som Moses

GUD SAGDE til Moses: » Jeg vil lade en profet som dig fremstå for dem af deres brødre og lægge mine ord i hans mund, og han skal sige dem alt, hvad jeg byder ham« (5. Mos. 18:18). Gud opfyldte dette løfte.

En dag fandt Jesus Filip, og han sagde til ham: »Følg mig!« Begejstret løb Filip af sted for at finde Natanael. Han sagde: »Ham, som Moses i loven og ligeså profeterne har skrevet om, ham har vi fundet, Jesus fra Nazaret« ( Joh. 1:45).

Moses og Jesus lignede hinanden på så mange områder. »Moses var såre sagtmodig, sagtmodigere end noget andet menneske på jorden« (4. Mos. 12:3). Jesus var »sagtmodig og ydmyg af hjertet« (Mat. 11:29).

Ydmyghed er ikke svaghed, som nogle mennesker mener, men et kendetegn på åndelig styrke. Ydmyghed er ikke at lade stå til. Det er ikke bare at være noget, som folk kan træde på. Ydmyghed er dynamisk. Ydmyghed er underkastelse under Gud, så at han kan gøre sine mægtige gerninger igennem dig.

Moses – som udløste Guds domme over den ægyptiske Farao, og som førte israeliterne i ørkenen i 40 år, og som talte med Gud ansigt til ansigt – var blot et lille menneske. Der var intet svagt ved Jesus. Hans stærke tro, hans magtfulde rigtige tro, hans fuldkomne forbindelse med Himlen, fyldte hele hans væsen med kraft.

Sammen med Gud udfriede Moses israeliterne fra Ægyptens trældom og viste dem vejen. Han så Gud udføre mange mirakler ved sin hånd. I langt højere grad udvirkede Jesus mirakel efter mirakel. Hans tjeneste helede alle, som kom til ham i tro.

Oral Roberts

Lignende indlæg:

  • KIABB09/10 – Vor trofaste profet På den tid, da Eli var dommer og ypperstepræst i Israel, var Samuel kun en lille dreng. Hans moder indviede ham til Herren, og hun bragte ham til Eli, for at han skulle bo i […]
  • KIABB08 – vor slægtning, som forløser os DEN SMUKKE kærlighedshistorie om Ruth og Boaz giver et udtryksfuldt billede af Jesus Kristus som vor Forløser. Ruth og hendes svigermor Naomi vendte tilbage til deres hjemland som […]
  • KIABB07 – Vor Dommer og Lovgiver Efter Josvas død »lod Herren dommere fremstå, og de frelste dem fra deres hånd, som udplyndrede dem« (Dom. 2:16). Gud oprejste tretten mænd som dommere over Israel. En dommer var […]
  • KIABB06 – Fyrsten over Herrens Hær EFTER MOSE død blev Josva Israels fører. Han blev stillet over for et af sit livs største opgaver - Jerikos indtagelse. Det var en tid med stor spænding for Josva, og han behøvede i […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development