Søn af Hamas på CNN

Mosab Hassan Yousef, søn af en af Hamas’ grundlæggere og forfatter til bogen “Søn af Hamas”, fortæller på CNN kort om bevægelsens mål og metoder: Udryddelse af staten Israel er kun skridt på vejen mod det egentlige mål, genoprettelse af det islamiske Kalifat – en islamisk stat bygget på ruinerne af alle andre civilisationer.

HAMAS-LEDERS SØN BLIVER KRISTEN

Af Ole Andersen (Ordet & Israel 2008)

Der gik kun få timer, så kom reaktionen. Både fra familien og fra Hamas. Og reaktionen var kraftig. Familien benægtede blankt, at der var noget som helst sandt i historien, og Hamas rettede et voldsomt angreb på de palæstinensiske medier, der havde vovet at viderebringe »den slags løgne«.

Nyheden, der fremkaldte så voldsomme reaktioner, er da også bemærkelsesværdig. I et langt interview i den israelske avis Ha’aretz fortæller den 30-årige Masab Yousef, at han er kommet til tro på Jesus.

Masab Yousef er søn af den måske mest kendte og prominente Hamas-leder på Vestbredden, sheikh Hassan Yousef.

Den fængslede sheikh

Den 52-årige sheikh Hassan Yousef bor i Bithunia, der i dag er vokset sammen med byen Ramallah på Vestbredden. I øjeblikket afsoner han en fængselsstraf i Israel på fire og et halvt år for sine aktiviteter i Hamas.

Under sin studietid i Jordan tilsluttede han sig Det Muslimske Broderskab, der arbejder for en islamisering af de arabiske samfund. I 1987 var han med i den gruppe af palæstinensere, der stiftede Hamas. Med sine prædikener og undervisning rundt om på Vestbredden har sheikh Hassan Yousef haft stor indflydelse på mange palæstinensere og hvervet mange til Hamas’ forståelse af islam.

Sheiken er en åndelig og politisk leder og har ikke været involveret i den terror, som Hamas’ militære fløj udfører. Det hindrede ham dog ikke i offentligt at støtte brugen af selvmordsbomber. I maj 2001 lovpriste han over moskeernes højtalere i Ramallah en selvmordsbomber, der netop havde dræbt fem israelere foran et butikscenter i Netanya, og hans hjælpere uddelte kager for at fejre »bedriften«.

I august 2002 blev Hassan Yousef arresteret af de israelske myndigheder og sad fængslet i over to år.

Efter løsladelsen i november 2004 blev han kendt som en af de relativt moderate ledere i Hamas, fordi han antydede muligheden for en »hudna«, det vil sige en langvarig våbenhvile mellem Hamas og Israel efter oprettelsen af en palæstinensisk stat.

I september 2005 blev han igen arresteret og har siden siddet fængslet i Israel. Ved det palæstinensiske valg i januar 2006 blev han valgt ind i parlamentet for Hamas.

Sheikh Hassan Yousefs høje status i Hamas kan blandt andet ses af, at han står blandt de øverste på den liste over fanger, som Hamas kræver, at Israel skal frigive, for at Hamas vil frigive den kidnappede israelske soldat Gilad Shalit i Gazastriben.

Hassan Yousef er gift og har otte børn. Den ældste er sønnen Masab.

Fra sharia til Bibelen

Den israelske journalist Avi Issacharoff interviewede Masab i Californien, og den 1. august bragte Ha’aretz interviewet.

Masab fortæller om sin opvækst i det meget stærkt islamiske hjem. Hadet til Israel var et princip i hjemmet og blev blot forstærket af hans første personlige møde med israelere – nemlig israelske soldater, der kom for at arrestere hans far. I gymnasiet studerede Masab blandt andet islamisk lov, sharia, og var leder af den lokale afdeling af Hamas’ ungdomsorganisation.

18 år gammel blev Masab arresteret af de israelske myndigheder og sad fængslet i 16 måneder. Her blev grunden lagt til det, der skulle blive det store vendepunkt i hans liv.

I fængslet oplevede han en helt anden side af Hamas end den, han kendte fra sin kærlige, omsorgsfulde og ydmyge far. I interviewet beskylder han de Hamas-ledere, han lærte at kende, for korruption, magtmisbrug og ubarmhjertighed, samtidig med at de opretholdt en facade af nøjsomhed. Oplevelserne i fængslet fik ham til at miste tilliden til Hamas-folkene, som hævdede at repræsentere islam.

Få år senere blev han inviteret med til et kristent møde i Jerusalem. Han gik med af nysgerrighed, men blev grebet af det, han hørte. I hemmelighed begyndte han at læse i Bibelen. Især budskabet om, at »du skal elske din fjende«, gjorde et stort indtryk på ham.

Han betragtede sig selv som muslim og studerede ivrigt koranen, men tog mere og mere afstand fra den. Og de forfærdelige ting, der blev foretaget i islams navn af de mest ivrige muslimer, vakte hans afsky.

For fire år siden tog han konsekvensen og blev kristen.

»Jeg opfatter islam som en stor løgn. De personer, som angiveligt repræsenterer religionen, beundrede Muhammed mere end Gud, dræbte uskyldige mennesker i islams navn, slår deres koner og aner ikke, hvem Gud er. Jeg er ikke i tvivl om, at de er på vej mod Helvede,« siger Masab i interviewet.

»Jeg har et budskab til dem: Der er kun én vej til paradis – vejen gennem Jesus, som ofrede sig selv på korset for os alle.«

Masabs hemmelighed

Masab holdt sin nye tro hemmelig. Ingen i hans familie vidste noget. De eneste, der kendte hemmeligheden, var hans kristne venner.

Omtrent samtidig med at Masab kom til tro på Jesus, blev hans far frigivet fra fængslet. Som den ældste søn hjalp Masab sin far. Det var for eksempel ham, der lavede aftalerne med de mange journalister, der ønskede at interviewe Hamas-sheikhen.

Hamas-folkene betragtede ham med skepsis, fordi han så anderledes ud – han havde ikke skæg, han gik i vestligt tøj, og han bad ikke i moskeen.

Da Israel igen i september 2005 arresterede sheikh Hassan Yousef, blev også Masab kortvarigt tilbageholdt.

I dag er Masab rejst til USA og bor i Californien. Her har han søgt politisk asyl. Og nu har han valgt at bryde hemmeligheden og åbent fortælle, at han er blevet kristen.

Til Ramallah med Jesus

Masab kender Hamas indefra, og han er overbevist om, at der aldrig vil blive fred mellem Hamas og Israel. »I Hamas’ øjne er fred med Israel i modstrid med sharia og koranen,« siger han.

Masab selv siger, at han respekterer og beundrer Israel og forstår Israels ret til at forsvare sig.

Masab løber en stor risiko ved at fortælle om sin nye tro. Mange fanatiske muslimer mener, at frafaldne muslimer bør dræbes. De voldsomme reaktioner i hans familie og i Hamas på interviewet i Ha’aretz viser, hvor stort et chok meddelelsen om Masabs omvendelse har udløst. Og han ved det godt selv.

»Mange vil hade mig for dette interview,« siger han til den israelske journalist. »Jeg ved, at jeg risikerer mit liv og sandsynligvis vil miste min far.« Han siger, at han håber, at Gud vil give hans far og familie »tålmodighed og villighed til at åbne deres øjne for Jesus«.

Han savner Ramallah, men ved godt, at det nu vil være særdeles svært for ham at vende tilbage.

»Måske vil jeg en dag kunne vende tilbage til Palæstina og Ramallah sammen med Jesus, i Guds rige«.

BOGEN SØN AF HAMAS
Er en fængslende beretning om terror, forræderi, politiske intriger og utrolige valg – den kan købes her: http://www.prorex.dk/product.asp?product=17475

Lignende indlæg:

Tagged with:     , , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development