11. juni: Nyt mod hos Gud

andagt anders 11,06,15

NYT MOD HOS GUD

David var nu hårdt trængt; folkene truede med at stene ham, for de var alle sammen forbitrede over tabet af deres sønner og døtre. Men David hentede nyt mod hos Herren sin Gud. (1Sam 30:6)

Efter at have bekæmpet Amalakitterne vendte David og hans mænd hjem til Siklag blot for at finde, at deres koner og børn var blevet taget til fange af deres fjender, og at deres hjem var nedbrændt. Som resultat af denne tragedie vendte Davids mænd sig imod ham. Folket talte om at stene ham, de var bedrøvede og fustrerede, som David også selv måtte have været det. Men David fandt nyt mod hos Herren.

Umiddelbart efter dette skete der en radikal ændring hos Davids mænd. I stedet for at stene ham, fulgte de ham og indhentede deres fjender. De reddede deres familier og vendte tilbage med dyr og andet krigsbytte.

Hvordan kunne en fortvivlet David, der var trængt op i en krog og ved at blive stenet til døde vende rundt og inspirere disse vrede, sørgende, trætte mænd til succes og sejr?

David hentede nyt mod hos Herren. Vi ser gennem mange af hans salmer, hvordan han kæmper med Gud og finder fred hos Gud. Salmerne viser os, hvordan David fandt nyt mod hos Herren, og hvordan, vi kan gøre det samme.

I Salme 42 taler David til sin sjæl (hans sind, hans vilje og hans følelser): ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud” (v6). Senere siger han ”…Han udfrier dit liv fra graven, han kroner dig med godhed og barmhjertighed. Han mætter dit liv med gode gaver, du bliver ung igen som en ørn” (Sl 103:4-5)

David minder sig selv om, hvordan Gud tidligere har hjulpet og været hans tilflugt. David beroliger sig selv med Guds ord og finder sin trøst hos Gud (fx Sl 116:7-8 og 147:3). Når livet ramler, hvis hjertet er knust, hvis computeren er fyldt med virus – vi må søge nyt mod hos Herren vores Gud!

Bibellæseplan: Joh 20:1-18; 1Sam 29-31; Sl 147

Lignende indlæg:

  • 23. August: (U)Retfærdighedens vej (U)RETFÆRDIGHEDENS VEJ Hvorfor får ugudelige lov til at leve, selv når de bliver gamle, er de stærke og sunde. (Job 21:7) Jobs venner har gentagne gange forsøgt at vise, at det her i […]
  • 22. August: Hej ørn HEJ ØRN Så jeg formaner jer: Efterlign mig! (1Kor 4:16) Folk i Korinth havde mange fikse ideer. Hele brevet vidner ikke blot om unoder men direkte vranglære, som Paulus går i rette […]
  • 21. August: Cedertræshuse og andre gode gerninger CEDERTRÆSHUSE OG ANDRE GODE GERNINGER Engang David sad i sit hus, sagde han til profeten Natan: »Se, her bor jeg i et cedertræshus, men Herrens pagts ark bor i et telt.« (1Krøn […]
  • 20. August: Guds ære GUDS ÆRE Vis Herren, I folkenes slægter, vis Herren ære og hæder! (1Krøn 16:28) Det ultimative formål med alle ting: Guds ære. Kort og godt. Op og ned. Ud og ind. I sidste ende er der […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development