20. August: Guds ære

andagt Anders 20,08,15

GUDS ÆRE

Vis Herren, I folkenes slægter, vis Herren ære og hæder! (1Krøn 16:28)

Det ultimative formål med alle ting: Guds ære. Kort og godt. Op og ned. Ud og ind. I sidste ende er der ét formål: Guds ære – og det gælder for alle ting.

Vi læser i Rom 11:36: ”fra ham og ved ham og til ham er alle ting. Ham være ære til evig tid!”. Derfor skrev Paulus sit brev til menigheden i Rom, som vi så på for et par dage siden. Gud skabte jorden til sin ære. Det var til Guds ære, at du og jeg blev skabt og at livet også leves i dag: At æren må tilfalde Gud.

Levitterne synger af glæde over at pagtens ark er kommet til Jerusalem. De synger til Guds ære, for at sige tak. I sang siger vi ofte tak og sætter ord på, hvem Gud er for os, for at give ham ære.
I dagens andagt vil jeg foreslå to videoer hvor to forskellige amerikanske præster prøver at beskrive Gud og give ham ære, for hvem han er.

Shadrach Meshach Lockridge reciterer bibelens forskellige beskrivelser for, hvem vi tror på i denne video:

Isaac Wimberley har svært ved at finde de rigtige ord for at beskrive Gud, og det kom der et digt ud af som hedder ”words”. Digtet kommer meget kraftfuldt til udtryk 6 minutter inde i lovsangen ”Forever”:

Sangstil kan vi have forskellige holdninger til, men lad dagen i dag være til Guds ære og find dine ord til at give Gud ære ligesom levitterne gjorde for 3000 år siden.

Bibellæseplan: 1Kor 2; 1Krøn 16:7-43; Job 18

Lignende indlæg:

  • 23. August: (U)Retfærdighedens vej (U)RETFÆRDIGHEDENS VEJ Hvorfor får ugudelige lov til at leve, selv når de bliver gamle, er de stærke og sunde. (Job 21:7) Jobs venner har gentagne gange forsøgt at vise, at det her i […]
  • 22. August: Hej ørn HEJ ØRN Så jeg formaner jer: Efterlign mig! (1Kor 4:16) Folk i Korinth havde mange fikse ideer. Hele brevet vidner ikke blot om unoder men direkte vranglære, som Paulus går i rette […]
  • 21. August: Cedertræshuse og andre gode gerninger CEDERTRÆSHUSE OG ANDRE GODE GERNINGER Engang David sad i sit hus, sagde han til profeten Natan: »Se, her bor jeg i et cedertræshus, men Herrens pagts ark bor i et telt.« (1Krøn […]
  • 19. August: Korset KORSET For vel er ordet om korset en dårskab for dem, der fortabes, men for os, der frelses, er det Guds kraft (1Kor 1:18) Hvis kristne skal skære ind til benet, hvad er så vigtigt, […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development