13. maj: Vil du egentlig reddes?

andagt jon 13,05,15

VIL DU EGENTLIG REDDES?

“Da Jesus så ham ligge der og vidste, at han allerede havde været der i lang tid, sagde han til ham: »Vil du være rask?« ” (Joh 5:6)

Når man har været syg og fuldstændig afhængig af andres hjælp i hele sit liv, er det en meget stor omvæltning pludselig at blive rask. Selvfølgelig føles det underligt og surrealistisk. Men det kan også føles skræmmende og ensomt. Selv om man var syg, så vidste man hvad man havde. Det her nye, raskhed, det er noget fremmed.

“Vil du være rask?” Jeg tror faktisk, at der er rigtig mange mennesker, som gerne vil have del i den fulde redningspakke fra Jesus ift. dommedag, altså det der, med himmel og helvede. De fleste vil naturligvis undgå den evige fortabelse. Men er de også villige til at tage konsekvenserne? Er de villige til, at tage imod det nye liv, som redningsplanen indebærer?

Jeg mødte engang en ung fyr ude på gaden. Det var en af dem, jeg tidligere plejede at drikke sammen med. Men jeg var holdt op med at drikke. Det var han ikke. Han var lettere beruset, og vi begyndte at snakke om Gud og kristendom. Han sluttede samtalen med at sige: “Jon, jeg tror du har helt ret. Jeg regner også med at blive ligesom dig (kristen), når jeg bliver gammel.”

Vil vi egentlig gerne blive raske? Vil vi lade Jesus fuldstændig rense ud? Vil vi bekende og gøre op med vores synd? Det hele? Eller ønsker vi at holde fast i bare en smule af det gamle? Jesu fulde redningsplan handler ikke om en forbedring, men en total genfødsel – hvor det gamle bliver henrette med ham på korset. Vil du være rask? ikke først, når du bliver gammel, men nu?

Bibellæseplan: Joh 5:1-18; Dom 16; Sl 119:121-144

Lignende indlæg:

  • 4. Oktober: Paulus afskedshilsen PAULUS AFSKEDSHILSEN "Fred være med brødrene, og kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!" (Ef 6:23) Paulus har skrevet et mellemlangt brev til menigheden i Efesos. Han […]
  • 3. Oktober: Amnesti og fuld tilgivelse AMNESTI OG FULD TILGIVELSE "Jeg vender tilbage til mit sted, indtil de gør bod og søger mit ansigt. I deres nød vil de opsøge mig." (Hos 4:15) Hoseas profeterer om hvordan folket […]
  • 2. Oktober: Det er en synd at blive beruset DET ER EN SYND AT BLIVE BERUSET "Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden." (Ef 5:18) Jeg tilhørte på et tidspunkt et fantastisk […]
  • 1. Oktober: De græd over Jerusalem, og de græder over Danmark DE GRÆD OVER JERUSALEM, OG DE GRÆDER OVER DANMARK "Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt." (Neh […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development