14. November: Herrens engel

andagt Jørgen 14,11,15

HERRENS ENGEL

Råb også: Dette siger Hærskarers Herre: På ny skal alt godt strømme i mine byer, på ny trøster Herren Zion, på ny udvælger han Jerusalem. (Zak 1:17)

Afsnittet kapitel 1:7 til 6:18 hos profeten Zakarias indeholder en række på 8 natlige visioner angående Israels fremtid, som afsluttes med en symbolsk kroning af ypperstepræsten Josva. Her tilstræber Zakarias at opnå det samme som profeten Haggai, jfr. Forrige andagt, nemlig at genopbygge Jerusalems tempel som et centrum for tilbedelse af Herren, og som et sted, hvor de forskellige folkeslag ville drage op på pilgrimsrejse.

De 8 natlige visioner i dette afsnit følger et specielt mønster: Zakarias beskriver først det syn, han ser og herefter stiller han spørgsmålet . ”Hvad betyder dette +”. Herefter får han til slut en forklaring af en engel, som er hos ham.

Her i 1. kapitel overhører profeten en samtale mellem Gud selv og Herrens engel.. Hvem er Herrens engel, må vi spørge her. Vi ser at Herrens engel er en slags talsmand for Jerusalem og for Judæerne. Og han er forbeder for Israels folk idet han går i forbøn for det overfor Gud.

En engel er et sendebud fra Gud til mennesker, og vi møder her i vers 14 en engel, som ikke er Herrens engel. Vi aner at Herrens engel derimod må være Jesus selv, i den tilstand, han var i før han blev født som menneske. Han foregriber her den rolle, han siden skulle få, som vores ypperstepræst, der går i forbøn for os overfor Gud. Efter sin død og opstandelse sidder han ved Guds højre side på den himmelske trone og her er han i vedvarende forbøn for os, så vi bliver bevaret i troen.

Zakarias er også meget optaget med Jerusalems betydning i sin bog. I 1:17 står der, at Gud endnu engang vil udvælge Jerusalem. Gud har en plan for Jerusalem selvom det andet tempel blev ødelagt i 70 e. Kr. Verset her peger frem mod det nye Jerusalem, som skal komme ned fra Himmelen.

Bibellæseplan: Heb 9:23-10:18; Klag 5; Zak 1

Lignende indlæg:

  • 15. November: En ny, levende vej EN NY, LEVENDE VEJ Brødre, ved Jesu blod har vi altså frimodighed til at gå ind i helligdommen ad den nye, levende vej, som han har åbnet for os gennem forhænget, det vil sige ved sit […]
  • 13. November: Det alvorlige er DET ALVORLIGE ER Jeg vil få alle folkene til at skælve, så de kommer med deres skatte; jeg fylder dette hus med herlighed, siger Hærskarers Herre. (Hag 2:7) Haggai var profet for de […]
  • 12. November: Frygt ikke, Zion FRYGT IKKE, ZION På den dag skal det siges til Jerusalem: »Frygt ikke, Zion, lad ikke hænderne synke! (Sef 3:16) Sefanias bog kan opdeles i tre afsnit: 1. en advarsel om dommens dag, […]
  • 11. November: På Melkizedeks vis PÅ MELKIZEDEKS VIS er han blevet det i kraft af en ed fra Gud, der sagde til ham: Herren har svoret og angrer det ikke: Du er præst for evigt, (Heb 7:21) Her i kapitlet præsenteres vi […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development