19. april: Gud er trofast og holder sit ord

andagt sven 19,04,15

GUD ER TROFAST OG HOLDER SIT ORD

Du satte en grænse, det ikke må overskride, det skal ikke dække jorden igen. (Sl 104:9)

Der tales her om syndfloden, som Gud havde bestemt skulle udrydde mennesker fordi de levede i synd, undtagen Noas familie, fordi han var en troens mand. Gud hader synd!

Gud sagde til Noa, at han skulle bygge Noas Ark. Det var 120 år før syndfloden. Tænk at Noa arbejde på bygningen i 120 år og måtte finde sig i, at folk anså ham som en galning. Men Noa gjorde præcis det Gud ønskede. Han byggede en kæmpe båd og det var muligt for alle at komme med. Dyrene kom med som par. Der var tigre og løver, men de spiste græs dengang. Mennesket var vegetar, så dyrene var ikke bange for mennesket.

Jorden havde et super klima. Mennesker blev meget gamle, fordi der var et beskyttende vandlag rundt om jorden, der beskyttede. Metusalem blev 969 år, som den ældste. Gennemsnittet lå på 912 år.

Da Herren lukkede lågen til, var Noa 600 år, og regnen kom. Vandet steg og steg og alt liv der ikke var i båden druknede. Gud glemte aldrig Noa og glemmer ikke os.

Der findes 5000 forskellige fortællinger om da vandet steg. Man kan finde fortællinger om vandet overalt på jorden. Det har været noget man har snakket om og fortalt til sine børn og børnebørn. Vi stammer alle fra Noas børn, Sem, Kam og Jafet. Skandinaver og tyskere stammer fra Sems ældste søn Gomer.

Tiden efter Noahs Ark blev en anden. Klimaet blev dårligere fordi det beskyttende vandlag var væk rundt om jorden og levetiden blev reduceret til et gennemsnit på 70 – 80 år. Hvor blev vandet af? Man har fundet store mængder vand i jordens indre fornylig.

Gud har fuld kontrol over vandet og verdens gang. Heldigvis har Gud lovet os, at det ikke vil ske igen. Gud er trofast og holder sit ord.

Bibellæseplan: Luk 16; 5Mose 31-32; Sl 104:1-23

Lignende indlæg:

  • 18. april: Så langt som øst ligger fra vest SÅ LANGT SOM ØST LIGGER FRA VEST Så høj som himlen er over jorden, så stor er hans nåde mod dem, der frygter ham; så langt som øst ligger fra vest, så langt har han fjernet vore synder […]
  • 17. april: I denne antisemitismes tid I DENNE ANTISEMITISMES TID Folkene skal frygte Herrens navn, alle jordens konger skal frygte din herlighed. For Herren genopbygger Zion, han viser sig i sin herlighed. (Sl […]
  • 16. april: Kom med til festen KOM MED TIL FESTEN Jesus svarede: »Der var en mand, som ville holde et stort festmåltid og indbød mange. (Luk 14:16) Gud indbyder mange mennesker til det store festmåltid, men der er […]
  • 15. april: Fryderåb for Herren FRYDERÅB FOR HERREN En salme til takofferet. Bryd ud i fryderåb for Herren, hele jorden! (Sl 100:1) Gud har skabt os hver og en. Derfor hører vi Ham til, og bør være glade for […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development