20. maj: Den livslange kamp

andagt Daniel 20,05,15

DEN LIVSLANGE KAMP

Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?« Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke jeg fordømmer dig. Gå, og synd fra nu af ikke mere.« (joh 8:10-11)

Til disse andagter skulle jeg vælge et vers, men jeg syntes jeg ville have lidt mere sammenhæng i teksten end hvis jeg bare brugte den sidste halvdel. Mange kender beretningen hvor verset kommer fra, men et kort resumé:

En kvinde var blevet taget i at have begået ægteskabsbrud (jeg er ikke teolog, men med mine umiddelbare forestillinger forstår jeg ikke hvorfor manden ikke er med) og bliver af de skriftkloge og farisæerne bragt til Jesus for at han skal dømme hende. Jesus sætter dem på prøve, de smutter en efter en og Jesus står til sidst tilbage med hende. Jeg vil prøve at trække to pointer frem i versene, den første er at Jesus ikke fordømmer hende, selvom han var i sin gode ret til det, han er jo uden synd. Dernæst kommer hans bud til hende: “Gå, og synd fra nu af ikke mere.”

På den ene side må det have været fantastisk at blive sat fri fra sin dødsdom, men det efterfølgende påbud kræver en radikal ændring i ens liv. Jeg må indrømme, at det er lettere for mig at bede om tilgivelse for mine synder end det er at omvende mig fra mine synder. Men det er en af de kampe vi må kæmpe når vi nu har mødt og taget i mod vores frelser og Herre, Jesus. Det er en kamp som vi ikke bliver færdige med, men det betyder ikke at vi ikke skal kæmpe den.

Bibellæseplan: Joh 8:1-20; 1Sam 1:1-2:10; Sl 125

Lignende indlæg:

  • 24. maj: Fit for purpose FIT FOR PURPOSE De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud. (Joh 9:34) Dette vers er farisærenes svar til vidnesbyrdet fra manden, som […]
  • 23. maj: Min skyld? MIN SKYLD? Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?« (Joh 9:2) Når vi bliver mødt af ondskab og modgang i hverdagen, […]
  • 22. maj: Min Far er stærkere end din… MIN FAR ER STÆRKERE END DIN... Jesus svarede: »Hvis jeg ærer mig selv, er min ære intet værd. Det er min fader, som ærer mig, ham som I siger om: Han er vores Gud; (joh 8:54) Verset er […]
  • 21. maj: Jeg kan stoppe når jeg vil… JEG KAN STOPPE NÅR JEG VIL... Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Enhver, som gør synden, er syndens træl. (Joh 8:34) Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt folk […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development