22. maj: Min Far er stærkere end din…

andagt Daniel 22,05,15

MIN FAR ER STÆRKERE END DIN…

Jesus svarede: »Hvis jeg ærer mig selv, er min ære intet værd. Det er min fader, som ærer mig, ham som I siger om: Han er vores Gud; (joh 8:54)

Verset er en del af en samtale med jøderne hvor de spørger Jesus hvem han egentlig lige tror han er? Det er en lidt mærkelig måde at svare det spørgsmål. Først og fremmest siger Jesus at hans far ærer ham ved de gerninger han gør, dernæst at hans far er Gud og så endeligt i vers 55 at de ikke kender Gud. Det er ikke svært at forstå deres reaktion og deres ønske om at slå ham ihjel (vers 59).

For at vende tilbage til temaet fra d. 18. Maj, med hvorvidt Jesus er Gud eller en tosse, så synes jeg dette er et af de helt klare eksempler, der udelukker muligheden for at erklære Jesus for et godt menneske. Jeg er tvunget til at forholde mig til om Jesus taler sandt, altså at han er Gud, eller om han har blidt sig selv ind at han er Gud. Og så er vi tilbage ved hvordan man forholder sig mennesker, der siger de er Gud.

Bibellæseplan: Joh 8:48-59; 1Sam 3; Sl 127

Lignende indlæg:

  • 24. maj: Fit for purpose FIT FOR PURPOSE De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud. (Joh 9:34) Dette vers er farisærenes svar til vidnesbyrdet fra manden, som […]
  • 23. maj: Min skyld? MIN SKYLD? Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?« (Joh 9:2) Når vi bliver mødt af ondskab og modgang i hverdagen, […]
  • 21. maj: Jeg kan stoppe når jeg vil… JEG KAN STOPPE NÅR JEG VIL... Jesus svarede dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Enhver, som gør synden, er syndens træl. (Joh 8:34) Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt folk […]
  • 20. maj: Den livslange kamp DEN LIVSLANGE KAMP Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?« Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development