26. December: Guds tugt

andagt nicki 26,12,15

GUDS TUGT

Og menneskene blev forbrændt af den voldsomme hede, og de spottede Guds navn, ham som har magten over disse plager; men omvende sig og give ham æren gjorde de ikke (Åb 16:9).

I dagens vers læser vi, at Guds vrede rammer mennesker. Imens lyder det fra det himmelske alter: ”Ja, Herre, Gud, Almægtige, sande og retfærdige er dine domme” (v7). Samtidig siger vandenes engel: Retfærdig er du, som er og som var, du Hellige, fordi du har fældet den dom; de har udgydt de helliges og profeternes blod, nu har du givet dem blod at drikke, og det fortjener de (v5-6). I dag syntes vi, at alle mennesker fortjener nåde, men bibelen fastholder, vi fortjener dom for vores onde gerninger. Menneskene vi læser om her ’forbandede himlens Gud for deres smerter og bylder, men omvendte sig ikke fra deres gerninger’ (v11). Sådan er det Guds tugt enten fører os ind i favner på Ham, eller får os til at hade ham.

Da den ulydige profet Jonas skulle fortælle sømændene, hvem han var, sagde han: “Jeg er Hebræer, og jeg frygter HERREN” (Jon 1:9). Men da Guds dom kom over ham og havdyret slugte ham, råbte han i nøden til HERREN (Jon 2:3), og da måtte han loveprise: ’du, HERRE min Gud, løftede mig op fra graven’ (Jon 2:7). Hvilken kæmpe forskel der er på HERREN og HERREN, min Gud. Det er forskellen på liv og død. Det er den forskel, som Guds tugt ønsker at tilvejebringe. At HERREN må blive min Gud, så jeg ser, hos Ham er der nåde at finde.

Den klagende profet bad en bøn, som mange nok ikke kan få over deres læber i dagens Danmark: ”Tugt mig, Herre, men med måde, ikke i vrede, så du udsletter mig!” (Jer 10:24).

En af de gamle skrev engang: ”Der er mange, som ikke rigtig vil betragte dette midterste kors på Golgata; og derfor giver Gud os også nogle andre kors at betragte, giver os de kors, hvor vi selv må pines, sygdommens eller fattigdommens eller de mange andre sorgernes eller lidelsernes kors; og alle disse kors giver han os at betragte, for at vi — mens vi selv pines — skulle føres til at betragte Jesu kors, ja føres til at betragte vore synder og græde over os selv, føres til at betragte hans nåde og elske ham igen, som elskede os således på sit kors, bad således fra sit kors om syndernes forladelse for os.”

Sådan forkynder vi ikke længere, måske er det netop derfor, Guds tugt oftere og oftere fører til spot og forbandelse frem for omvendelse?

Bibellæseplan: Åb 16; Es 64; Ez 38-39

Lignende indlæg:

  • 26. januar: Gud åbenbarer sig GUD ÅBENBARER SIG Og Jesus sagde til ham: »Salig er du, Simon, Jonas' søn, for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min fader i himlene. (Matt 16:17) Jesus og disciplene var […]
  • 28. januar: Hvordan lever et Guds barn? HVORDAN LEVER ET GUDS BARN? .. Sandelig siger jeg jer: Hvis I ikke vender om og bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget. (Matt 18:3) Vi må blive som børn for at komme i […]
  • 18. februar: Svigerfars gode råd om ledelse SVIGERFARS GODE RÅD OM LEDELSE Moses' svigerfar sagde til ham: »Du bærer dig uklogt ad. (2Mose 18:17) Moses var af Gud blevet udrustet til at lede hans folk. Moses' svigerfar Jetro […]
  • 1. februar: Og du tilgav OG DU TILGAV Min synd bekendte jeg for dig, og jeg skjulte ikke min skyld. Jeg sagde: Jeg vil bekende mine overtrædelser for Herren, og du tilgav min syndeskyld. Sela (Sl 32:5) Kong […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development