31. December: Godt Nytår

andagt nicki 31,12,15

GODT NYTÅR

Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)!

Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny nådetid fra Herren. Dagens læse tekst fra åbenbaringsbogen handler også om noget nyt: ’jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord forsvandt’ (Åb 21:1). Men dette nye er ikke bare noget nyt, det er det evige og blivende. Syndens og dødens verden med alt dens nød og elendighed må ophøre. Gud gør alting nyt! – Nu er Guds bolig hos menneskene, han vil bo hos os, og vi skal være hans folk, og Gud vil selv være hos os (Åb 21:3). Her er ingen død, sorg, skrig eller pine, her er kærlighed, glæde, velsignelse, og overflod.

Hvis du har fulgt bibellæserplanen, er du kommet gennem bibelen på dette år. Du har rejst med fra skabelsen til syndefaldet, og fra det til Guds genløsning gennem hans folk og nation Israel, kulminerende med at Gud selv, Herren Jesus Kristus, lod sig føde som jøde. At Han døde for dine synder efter Skrifterne, at Han blev begravet, at Han opstod på den tredje dag efter Skrifterne for din frelses skyld, ganske som Han forud havde planlagt og forkyndt. Ja, Herren Jesus Kristus er historiens og den hellige skrifts omdrejningspunkt og kerne. Han er de helliges død og liv. Han er vort middel og mål. Menighedens hoved og jødernes konge, hele verdens forsoner og forløser. Han er Alfa og Omega, den første og den sidste, begyndelsen og enden. Kender du ham ikke? Så må du høre: »Kom«! Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet.

Tilbage står kun at give de sidste ord fra skriften: Han, der vidner om dette, siger: »Ja, jeg kommer snart.« Amen, kom, Herre Jesus! Herren Jesu nåde være med jer alle (Åb 22:20-21)!

Bibellæseplan: Åb 21-22; Hab 3; Ez 48

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development