28. September: Et pessimistisk menneskesyn

andagt Jón 28,09,15

ET PESSIMISTISK MENNESKESYN

“…jer der var døde i jeres overtrædelser og synder, som I før vandrede i, da I lod jer bestemme af denne verdens tidsalder og af ham, som hersker over luftens rige, den ånd, der stadig virker i ulydighedens børn.” (Ef 2:1b-2)

Ind i mellem er det op ad bakke at stå fast på klassiske kristne trossandheder. Én af disse sandheder, er Skriftens lære om mennesket. Tidsåndens menneskeforståelse er præget af, at vi kan blive alt, vi beslutter os for. Vi skal bare følge vores hjerte, for intet er mere rent end hjertet.

Skriften påstår det modsatte. I forhold til at nå mål – og med hensyn til, at nå vores fulde potentiale, kan vi ingenting. Vi er dødsdømte. Og hvis vi følger vores hjerte, ender vi i helvede. Det er altså op ad bakke. Men på den anden side, hvor er det befriende. Tænk sig, jeg kan ikke gøre noget som helst, til eller fra, i forhold til evigheden. Min skæbne er fastlåst pga. min synd. Det eneste, jeg har i vente er evig fortabelse – hvis altså, jeg stoler på mig selv… og mit hjerte. Men kristendom handler ikke om at stole på mig selv, men på Gud. Kristendom handler ikke om at følge sit eget hjerte, men Jesu hjerte.

Hvis jeg ser på hvad Gud har gjort, så ser jeg, at han har sendt sin søn for at betale i mit sted. Han lod Jesus mærke helvede på sin krop, så at jeg kunne gå fri. Og hvis jeg følger hans hjerte, og ikke mit, hans ord, og ikke mine indskydelser, så hører jeg ham sige: “Du er skyldfri, du er ren, du er frelst ved Jesu blod!”

Bibellæseplan: Ef 2; Ezra 5-6; Hos 1:1-2:1

Lignende indlæg:

  • 16. februar: Herren, der læger dig HERREN, DER LÆGER DIG Han sagde: »Hvis du er lydig mod Herren din Gud og gør, hvad der er ret i hans øjne, lytter til hans befalinger og holder alle hans love, så vil jeg ikke påføre […]
  • 11. februar: Løfterne kan ikke svige LØFTERNE KAN IKKE SVIGE ”Jeg vil føre jer til det land, som jeg svor, jeg ville give Abraham, Isak og Jakob; det vil jeg give jer til ejendom. Jeg er Herren!” (2Mose […]
  • 10. februar: Det er vel ikke mig han mener? DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER? ”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13) Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er […]
  • 4. februar: Hovedhjørnestenen HOVEDHJØRNESTENEN Jesus sagde til dem: «Har I aldrig læst i Skrifterne: Den sten, bygmestrene vragede, er blevet hovedhjørnesten. Det er Herrens eget værk, det er underfuldt for vore […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development