28. September: Et pessimistisk menneskesyn

andagt Jón 28,09,15

ET PESSIMISTISK MENNESKESYN

“…jer der var døde i jeres overtrædelser og synder, som I før vandrede i, da I lod jer bestemme af denne verdens tidsalder og af ham, som hersker over luftens rige, den ånd, der stadig virker i ulydighedens børn.” (Ef 2:1b-2)

Ind i mellem er det op ad bakke at stå fast på klassiske kristne trossandheder. Én af disse sandheder, er Skriftens lære om mennesket. Tidsåndens menneskeforståelse er præget af, at vi kan blive alt, vi beslutter os for. Vi skal bare følge vores hjerte, for intet er mere rent end hjertet.

Skriften påstår det modsatte. I forhold til at nå mål – og med hensyn til, at nå vores fulde potentiale, kan vi ingenting. Vi er dødsdømte. Og hvis vi følger vores hjerte, ender vi i helvede. Det er altså op ad bakke. Men på den anden side, hvor er det befriende. Tænk sig, jeg kan ikke gøre noget som helst, til eller fra, i forhold til evigheden. Min skæbne er fastlåst pga. min synd. Det eneste, jeg har i vente er evig fortabelse – hvis altså, jeg stoler på mig selv… og mit hjerte. Men kristendom handler ikke om at stole på mig selv, men på Gud. Kristendom handler ikke om at følge sit eget hjerte, men Jesu hjerte.

Hvis jeg ser på hvad Gud har gjort, så ser jeg, at han har sendt sin søn for at betale i mit sted. Han lod Jesus mærke helvede på sin krop, så at jeg kunne gå fri. Og hvis jeg følger hans hjerte, og ikke mit, hans ord, og ikke mine indskydelser, så hører jeg ham sige: “Du er skyldfri, du er ren, du er frelst ved Jesu blod!”

Bibellæseplan: Ef 2; Ezra 5-6; Hos 1:1-2:1

Lignende indlæg:

  • 4. Oktober: Paulus afskedshilsen PAULUS AFSKEDSHILSEN "Fred være med brødrene, og kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!" (Ef 6:23) Paulus har skrevet et mellemlangt brev til menigheden i Efesos. Han […]
  • 3. Oktober: Amnesti og fuld tilgivelse AMNESTI OG FULD TILGIVELSE "Jeg vender tilbage til mit sted, indtil de gør bod og søger mit ansigt. I deres nød vil de opsøge mig." (Hos 4:15) Hoseas profeterer om hvordan folket […]
  • 2. Oktober: Det er en synd at blive beruset DET ER EN SYND AT BLIVE BERUSET "Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden." (Ef 5:18) Jeg tilhørte på et tidspunkt et fantastisk […]
  • 1. Oktober: De græd over Jerusalem, og de græder over Danmark DE GRÆD OVER JERUSALEM, OG DE GRÆDER OVER DANMARK "Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt." (Neh […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development