29. November: Blomstre som en rosengård

andagt nicki 29,11,15

BLOMSTRE SOM EN ROSENGÅRD

Ørkenen og det tørre land skal glæde sig, ødemarken skal juble og blomstre (Es 35:1).

Esajas kapitel 35 handler om den fremtid, som Gud har lovet Israels land og folk i Messias tiden. Da skal landet ”blomstre som rosen, juble med stor fryd”. Da skal blindes øjne åbnes og døves ører lukkes op. Da skal Herrens udfriede vende hjem med jubel, for evig glæde går foran dem, og fryd og glæde når dem. Det er i sandhed en stor og velsignet tid, der er i vente.

Da den danske profet og kirkefader Grundtvig skrev sin kendte og elskede salme: ”Blomstre som en rosengård”, var det på baggrund af Esajas Kapitel 35. Han længtes efter den vækkelse, der var lovet det forløste Israel, og den opblomstring ventede Grundtvig nu i den danske kirke. Grundtvig skrev i forordet til Nytårsmorgen: „Ingen behøver at fortælle mig, hvor urimeligt det håb er, jeg stedse har næret … thi det kan jeg sige mig selv, det råber alt omkring mig, men Guds ord siger mig, at døden skal aldrig få bugt med Herrens menighed, nutidens betragtning viser mig, at skal det Guds ord bestå, må der ske en vidunderlig opvækkelse”.

Ja, vækkelse og velsignelse må vi bede om for vort land og vores menighed. Vi må bede det af ham, som formår alle ting og har betalt alt på ét bræt. Grundtvig skrev: ”Ære med vor høje drot, med hans Ånd tillige! Sammen de gør alting godt i vort Himmerige [menighed]; døve, selv på gravens bred, øren får at høre med, stummes læber synger”.

Lad os vende os til Jesus, her er velsignelse og opblomstring af få. Hos ham bliver livets ørken og ødemark forvandlet til ”Libanons og Karmels glans, Sarons yndigheder”! Som Profeten skriver, har Gud banet ’Den Hellige Vej’ (Es 35:8) til denne fantastiske vækkelse. Vejen er Kristus, ene og alene. Han siger det selv: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig” (Joh 14:6).

Bibellæseplan: 1Pet 5; Es 34-35; Mal 2:10-16

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development