3. December: Trofast og retfærdig

andagt nicki 02,12,15

TROFAST OG RETFÆRDIG

Hvis vi bekender vore synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os for al uretfærdighed (1Joh 1:9).

Dagens vers er ét af de vers, jeg ofte vender tilbage til, der bestandigt er at finde i mit bønsliv, og som jeg taknemligt klynger mig til. Og kære læser, jeg har svært ved at se, hvordan jeg skulle kunne andet?

I det forgående vers skriver apostlen Johannes: ”Hvis vi siger, at vi ikke har synd, fører vi os selv på vildspor, og sandheden er ikke i os” (1Joh 1:8). Johannes siger ikke, ’Hvis vi siger, at vi ikke har syndet’, nej, han siger, vi ’har synd’ Min sørgelige virkelighed er ikke så meget, at jeg synder, men at jeg har synd, at synden er min. At synden er noget, jeg ikke kan komme af med, medmindre én vil tage den fra mig.

Der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at være trofast overfor Gud og vandre retfærdigt blandt mine medmennesker, men jeg finder simpelthen, at jeg dagligt fejler og kommer til kort, at jeg vandrer i egne valg i stede for i Hans. Derfor finder jeg trøst i det livets ord: ’Hvis jeg bekender mine synder’. Hvis jeg overgiver mig til Guds ord, når jeg lader ham tale til mit hjerte om min synd og uretfærdighed, så opdager jeg det vidunderligste: Jesu trofasthed og retfærdighed.

Da kan jeg fjerne mine øjne fra mig selv og mit bedrageriske hjerte og fæstne dem på Guds frelse. Den ligger nemlig ikke i mig selv, og hvad jeg formår eller ikke formår. Nej, den hang på korset og blev stadfæstet på tredje dagen med magt og vælde.

Gud ske tak og lov for Jesu trofasthed og retfærdighed. Han er tilgivelse for vore synder og renselse for al vor uretfærdighed.

Bibellæseplan: 1Joh 1; Es 41; Ez 2-3

Lignende indlæg:

  • 22. februar: Ind i midten IND I MIDTEN Og han sagde til manden med den visne hånd: »Rejs dig og kom ind i midten!« (Mark 3:3) Jesu fjender holdt øje med ham og en mand med en vissen hånd, for hvis Jesus ville […]
  • 20. februar: Efter Guds hjerte EFTER GUDS HJERTE Dengang profeten Natan kom til ham, fordi David havde været sammen med Batseba. (Sl 51:2) Israels mægtige og mest elskede konge havde syndet, og det noget så […]
  • 16. februar: Herren, der læger dig HERREN, DER LÆGER DIG Han sagde: »Hvis du er lydig mod Herren din Gud og gør, hvad der er ret i hans øjne, lytter til hans befalinger og holder alle hans love, så vil jeg ikke påføre […]
  • 21. februar: Hvorfor spiser han sammen med toldere og syndere? HVORFOR SPISER HAN SAMMEN MED TOLDERE OG SYNDERE? Da de skriftkloge blandt farisæerne så, at han spiste sammen med syndere og toldere, spurgte de hans disciple: »Hvorfor spiser han […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development