30. September: Mens vi endnu var hans fjender

andagt Jón 30,09,15

MENS VI ENDNU VAR HANS FJENDER

“Herren sagde til mig: »Gå igen hen og elsk en kvinde, som er en anden mands elskerinde, og som begår ægteskabsbrud. Sådan elsker Herren israelitterne, skønt de vender sig til andre guder og elsker rosinkager.«” (Hos 3:1)

Jeg har altid været glad for det her vers, for jeg hader rosiner. Men jeg må dog efterhånden erkende, at det nok ikke helt er rosinkagemodstand, som er det væsentlige i verset. Baggrunden er, at man ofrede til afguder, med bl.a. rosinkager.

Hoseas bog er på mange måder en mærkelig bog. En af Herrens profeter får et bud fra Gud om at gå hen, og gifte sig med en horagtig kvinde. Her i verset får han ligefrem at vide, at han skal elske hende. Hvorfor? Fordi sådan elsker Gud Israel. Vi kan egentlig sagtens udvide denne udtalelse. For det er ikke kun Israel, som Gud elsker sådan, det er hele verden. Sådan står der egentlig også et andet sted i Bibelen: “For således elskede Gud verden…” Men det vilde er ikke, at han elsker. Det vilde er, at han elsker, selv om vi hader ham og er utro imod ham. I romerbrevet kap 5 står der endda, at han ofrede sin egen søn, mens vi levede som hans fjender.

Gud hader synden. Gud hader den uretfærdighed, som råder blandt mennesker. Men ikke et sekund betyder det, at han hader os. Selv om vi er dybt opslugte af synden, elsker han os, og vil gøre alt for at få os til at vende om til ham, og tage imod den tilgivelse, som han tilbyder os igennem Jesus.

Bibellæseplan: Ef 4:1-16; Ezra 9-10; Hos 3

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development