6. juli: Kun én du må fæstne din tillid til

andagt nicki 6,7,15

KUN ÉN DU MÅ FÆSTNE DIN TILLID TIL

Da folk så, hvad Paulus havde gjort, råbte de højt på lykaonisk: »Guderne er i menneskeskikkelse kommet ned til os!« (Apg 14:11)

Vi mennesker er skabt til tilbedelse og tro. Det vil sige, vi konstant ser os om efter noget eller nogen at ligge vores tillid i, og er vores tillid ikke fæstnet hos Jesus Kristus, vil den blive fæstnet på noget andet.

I Lystra blev nogle ikke-kristnes tillid fæstnet til Barnabas og Paulus, da de så, at de ved Jesus Kristus helbredte en lam mand. Apostlene blev forfærdede og svarede: “Mennesker dog! Hvorfor gør I det? Vi er jo mennesker ligesom I. Vi forkynder, at I skal vende om fra disse tomme guder til den levende Gud, som har skabt himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer.” (Apg 14:14-15)

I et syn på øen Patmos blev apostlen Johannes tillid fæstnet til en engel, og da han ville tilbede den, svarede den ham: “Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, profeterne, og som de, der holder fast ved ordene i denne bog. Gud skal du tilbede.” (Åb 22:8-9)

I menigheden i Korinth fæstnede de kristne deres tillid til forskellige prædikanter i en sådan grad, at de sagde: “Jeg hører til Paulus, jeg til Apollos, jeg til Kefas, jeg til Kristus.” Men Paulus formaner dem (og os): Er Kristus da blevet delt? Var det måske Paulus, der blev korsfæstet for jer, eller blev I døbt til Paulus’ navn? (1Kor 1:12-13)

Der er kun én, du må fæstne din tillid til. Ham, som havde Guds skikkelse, men gav afkald på det og tog en tjeners skikkelse på. Ham, der ydmygede sig og blev lydig indtil døden, ja, døden på et kors. Ham, der er Sand Gud og Sandt menneske, Jesus Kristus, Immanuel – Gud med os.

Bibellæseplan: Apg 14; 1Kong 7; Ord 22

Lignende indlæg:

  • 31. December: Godt Nytår GODT NYTÅR Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)! Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny […]
  • 30. December: Guds løfte til David GUDS LØFTE TIL DAVID Salig og hellig er den, der har del i den første opstandelse; dem har den anden død ingen magt over, men de skal være Guds og Kristi præster og være konger med ham […]
  • 29. December: Gud skal du tilbede GUD SKAL DU TILBEDE Jeg faldt ned for dens fødder for at tilbede den, men den sagde: »Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, der holder fast ved Jesu vidnesbyrd. Gud skal du […]
  • 28. December: Din sjæls begær DIN SJÆLS BEGÆR Den frugt, som din sjæl begærede, har du mistet, og alt det prangende og pragtfulde har du tabt, ingen skal kunne finde det mere (Åb 18:14). Den store skøge vi hørte om […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development