6. Oktober: Lev det gode liv

andagt emil 06,10,15

LEV DET GODE LIV

Jeg skrev mine mange love, men han regnede dem ikke for noget (Hos 8:12)

Hoseas bog er på mange måder en lang omvendelsestale til Nordriget. Gud har handlet godt mod dem. Han har befriet dem, og de er hans folk, men de vender sig mod ham alligevel, og gør hvad han finder er ondt. Nogle gange kan jeg godt fristes til at tænke: hold op hvor er de et eller andet sted dumme! De ved hvad konsekvenserne vil blive, og alligevel handler de ikke efter Guds vilje. Godt jeg ikke handler sådan

Så er det jeg læser det her vers. På trods af at jeg virkelig ønsker at handle efter Guds bud, må jeg bare erkende at det her er sagen i mit liv: Gud gav sine bud, og jeg regnede dem ikke for noget som helst, for jeg ved jo bedst selv hvad der er rigtigt. Gud mener det jo ikke helt så alvorligt som han siger det, og jeg har jo også altid lært at ”Viljen ser Vorherre på”.

Tror du på Jesus, så vis ham den lydighed han fortjener. Du skal ikke gøre det for at blive frelst, men – det har han allerede gjort for dig – men nu hvor han har frelst ham, så må du leve det liv som han har kaldet dig til. Et liv efter hans vilje. Ikke for at blive frelst, men fordi ham der allerede har frelst dig, ønsker at du lever det gode liv, efter hans bud.

Bibellæseplan: Fil 1:12-30; Neh 8:13-9:37; Hos 8

Lignende indlæg:

  • 6. februar: Elsk dine fjender ELSK DINE FJENDER Når så Farao tilkalder jer og spørger, hvad jeres levevej er, skal I svare ham: Dine tjenere har holdt kvæg fra ungdommen af ligesom vores forfædre. Så kan I bo i […]
  • 5. februar: Fredsformaning FREDSFORMANING Så sendte han sine brødre af sted og sagde til dem: »Lad nu være med at skændes undervejs.« (1Mose 45:24) Så er brødrene endelig blevet forsonet! Komediespillet er […]
  • 3. februar: Judas ansvar JUDAS ANSVAR Jeg står inde for ham; du kan kræve mig til regnskab for ham.(1Mose 43:9) Der er en linje i Bibelen, og et forbillede på Jesus, som ikke bliver fulgt så ofte. Mange har […]
  • 4. februar: Hovedhjørnestenen HOVEDHJØRNESTENEN Jesus sagde til dem: «Har I aldrig læst i Skrifterne: Den sten, bygmestrene vragede, er blevet hovedhjørnesten. Det er Herrens eget værk, det er underfuldt for vore […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development