9. September: Hvem tror du egentlig du er?

andagt Moses 09,09,15

HVEM TROR DU EGENTLIG DU ER?

Du ved det jo! Du var født dengang, og du har levet længe! (Job 38:18)

Ordene fra Gud til Job driver af sarkasme, umiddelbart forbitret med et drys Jantelov. Gud er i gang med at tale dunder til Job og forholde ham det absurde i, at han, Job, kloger sig på noget over for Gud – og så remser Gud ellers sine egne undergerninger op og spørger retorisk Job om han måske var født dengang… Hvem tror du egentlig du er Job? Det er mig der er Gud og dig der er mennesket!

Læser man resten af bogen bliver det dog tydeligt at Gud ikke er ude på at jorde Job – faktisk ender Job med at få freden i sit liv tilbage – freden med en Gud som ikke hylder Janteloven, men i stedet elsker sine skabninger højt!

Men Job er ikke det eneste menneske der har haft brug for at få perspektiverne justeret en kende. Hvor tit er det ikke at du og jeg tænker for stort om os selv og for lidt om Gud? Måske mest når vi ikke har fred med Ham og ikke forstår Ham? Fra Job lærer vi, at freden får vi, når vi ”ser” Gud som den han er uden at kunne forstå ham. Den sande Gud kommer vi nemlig aldrig til at kunne forstå til bunds. Men i mødet med ham kommer freden tilbage – en fred som ikke bygger på rationaler. Det er nok nærmere en fred, som i menneskelig forstand, er det mest irrationelle man kan forestille sig. MEN den holder hele vejen hjem til den ultimative fred hjemme hos Gud! En Gud som elsker os!

Bibellæseplan: 2Kor 2:5-3:18; 2Krøn 18; Job 38

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development