Flere amerikanske latinoer forlader den romersk katolske kirke

latino
En rapport udgivet i maj af Pew Research Center med undertitlen: “Næsten hver fjerde Latino er tidligere katolikker.” konkluderer, at flere amerikanske latinamerikanere forlader den romersk katolske kirke. “Alle er blevet overrasket på en eller anden måde over resultaterne” fastslog Jessica Hamar Martínez fra Pew Research Center.

Ifølge rapporten:

  • 32 procent sagde, at de ikke længere hørte hjemme i de trossamfund, de var opvokset i.
  • 18 procent af latinamerikanere hævder i dag, de ikke tror på noget som helst. Dette tal er steget fra 10 procent i 2010.
  • 22 procent af latinamerikanere siger nu, at de er protestanter. Dette omfatter 16 procent, der kalder sig evangeliske. Dette tal er steget fra 12 procent i 2010.

Blandt de tidligere katolikker der vender sig til en anden tro, viste undersøgelsen, at mange vender sig til pinsekirken og den karismatiske bevægelse.

Latinamerikanere er dog stadig en hjørnesten i amerikansk katolicisme – de udgør en tredjedel af den amerikanske romerkirke i dag. Mere end halvdelen (55 procent) af landets anslåede 19,6 millioner latinamerikanere identificerer sig selv som romersk-katolske.

Det er hovedsagligt de unge og midaldrende, der udmelder sig af den romersk-katolske kirke. Kun 45 procent af latinamerikanere under 30 år er romersk-katolske.

Kilde link her.

Lignende indlæg:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development