Israel vil bremse Europas kritik af omskæring

Foto: RONEN ZVULUN/Scanpix Denmark

Foto: RONEN ZVULUN/Scanpix Denmark

 

Blandt jødiske israelere omskæres langt størstedelen af alle drengebørn på ottendedagen efter fødslen. Det er tradition, og det er en pagt. Det er adgangsbilletten til det jødiske fællesskab.

Det israelske parlament, Knessets, har produceret en ny pr-video, med det formål at præge debatten i en række europæiske lande, hvor tiltag til at forbyde drengeomskæring diskuteres.

Den israelske video omfatter argumenter for omskæring lige fra vigtigheden af at værne om jødisk tradition til de positive virkninger, omskæring menes at have i forebyggelse af en række sygdomme og infektioner. Videoen er også et modspil til Europarådets parlamentariske forsamling, der forsøger at begrænse omskæring inden for EU.

Den israelske politiker Nachman Shai fra Arbejderpartiet udtaler:

”Forsøget på at begrænse omskæring opfatter vi i Israel som skadeligt og som et brud på religionsfriheden. Det er ikke kun et medicinsk anliggende, men en jødisk tradition, som vi jøder ønsker at opretholde,”

Israel har været meget optaget af debatten, siden et flertal i Europarådets parlamentariske forsamling ved en afstemning støttede idéen om, at omskæring er ”fysisk krænkelse af et barns integritet”. Selvom forsamlingens afstemninger ikke er juridisk bindende, vækker det stor opsigt i Israel, fordi Europarådets afstemninger ofte er inspiration til reel lovgivning i europæiske lande.

Fornemmelsen blandt mange israelere, heriblandt også forskere og politikere, er, at de forskellige europæiske tiltag til at forbyde omskæring både stammer fra uvidenhed og manglende accept af jødedom.

Shimon Glick, der er tidligere leder af Ben Gurion Universitetets fakultet for sundhed, udtaler:

”At demokratiske samfund i det 21. århundrede bruger juridiske mekanismer til at forbyde denne procedure er en parodi på retfærdighed, etik og humanitet,”

Det er utrolig hvad ”det såkaldte kristne Europa” kan finde på! Vil kirke virkelig gå fra at ”omskære sine hedningekristne medlemmer af hensyn til Jøderne” når der skulle evangeliseres for dem (Apg 16:2-3) til at forbyde omskærelse af drengebørn og derved ulovliggøre en Jødisk kultur og skik der er forankret i deres og vores hellige skrift? Eller vil vi protestere sammen med Israelerne?

Kilde: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/543905:Udland–Israel-vil-bremse-Europas-kritik-af-omskaering?rss&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Lignende indlæg:

  • Det Jødiske Påskemåltid og Evangeliet Når jøder i dag fejrer påskemåltid, sker det stort set, som da Jesus og disciplene gjorde det skærtorsdag aften. Ligheden kaster et overraskende lys over den kristne nadver. Den 19. […]
  • Aldrig mere krystalnat? Krystalnatten fandt sted 9. november 1938. 91 jøder blev slået ihjel, 26.000 andre blev fængslet, og forretninger og synagoger blev raseret og brændt ned over hele Tyskland i det, der […]
  • Jødisk Fundamentalisme i IsraelPeter Kaltoft: Jeg er så småt ved at gøre mig klar til min MA-opgave, som kommer til at fokusere på jødisk fundamentalisme i Israel. Det kommer givetvis til at involvere en del ikke så […]
  • EU har lovet 3,3 miliarder kroner af vores penge til Gaza I denne uge kunne vi se flere overskrifter i danske medier med at "Qatar giver en millard dollar til Gaza" og "USA giver 1,2 millarder kroner til palæstinensere" - men ikke et ord om at […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development