Moské: Vil have egen stat

Selvom der umiddelbart er langt fra Aarhus til Irak og Syrien, så er der ikke langt, når det kommer til holdninger.

Talsmanden for moskéen på Grimhøjvej i Aarhus stod 1 September 2014 frem i TV 2 | ØSTJYLLAND og erklæret sin støtte til kampen for en islamisk stat, som organisationen Islamisk Stat (IS) står for. Organisationen kæmper en kamp for at oprette et islamisk kalifat.

– Muslimerne skal have deres egen stat, og det støtter vi op omkring. Muslimerne skal selv regere deres stat, siger talsmand Fadi Abdallah.

Udtalelsen kommer på trods af voldsomme videoer, som viser både drab og vold begået af medlemmerne af Islamisk Stat. Senest har organisationen offentliggjort en video på YouTube, der angiveligt viser en maskeret kniv-bevæbnet IS-militant halshugge en amerikansk journalist.

Talsmanden for moskéen, Fadi Abdallah, mener dog stadig, at der mangler konkrete beviser for, at for eksempel henrettelsen af journalisten er fundet sted.

På trods af støtten til en selvstændig islamisk stat, tager han afstand fra organisationens handlinger som dækker over både drab og vold.

– Det er sørgeligt, at det skal komme frem på den her måde, fortæller Fadi Abdallah.

Grimhøjmoskéen er flere gange kommet i mediernes søgelys efter udtalelser omkring hellige krigere. En stor del af de unge aarhusianere, som er rejst til Syrien, har alle haft sin gang i moskéen.

Kilde: TV2 Østjylland

Lignende indlæg:

  • Trusler på Facebook Henrik og Ela Chievitz modtog i juli måned trusler på facebook pga. Gaza konflikten, hør deres historie. Indslagt begynder 50 sekunder inde. Kilde: Tv2 Østjylland 10. september 2014
  • Debat i Folketinget om anerkendelse af Palæstina! Debat i Folketinget 11/12-14 om anerkendelse af Palæstina! Man kan se hele debatten her fra Folketingets TV B 21 om en palæstinensisk stat 1. behandling af B 21. Forslag til […]
  • Aldrig mere krystalnat? Krystalnatten fandt sted 9. november 1938. 91 jøder blev slået ihjel, 26.000 andre blev fængslet, og forretninger og synagoger blev raseret og brændt ned over hele Tyskland i det, der […]
  • Den store synd – at forlade islam Flere end 1.000 muslimer i Danmark har skiftet koranen og islam ud med kristendommen. Det anslår ekspert i interkulturelle studier, Mogens Mogensen. Men med trosskiftet følger frygten […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development