Netanyahu: Israel ikke forpligtet af amerikansk fredsplan

( Foto: Kobi Gideon/GPO/Flash90)

( Foto: Kobi Gideon/GPO/Flash90)

Israel er ikke forpligtet til at acceptere alle punkter af det forestående amerikansk forslag til en fredsaftale med palæstinenserne, sagde premierminister Benjamin Netanyahu i en tale tirsdag aften (27/1 – 14)

Netanyahu gentog også sin holdning om at han ikke ønsker en binational stat, præsis som de fleste andre Israelere, men han ønsker heller ikke at få endnu “en stat sponsoreret af Iran” – en reference til det Hamas-regerede Gaza og Libanon –  Netanyahu udtrykte også en vis tvivl om, “hvorvidt palæstinenserne virkelig er klar at komme med de indrømmelser, de bliver nødt til at gøre” for at nå frem til en fredsaftale.

Premierministeren udtalte:

“Vi står fast på to grundlæggende principper [som vi kræver af palæstinenserne], Det første er en anerkendelse af staten Israel som nationalstat for det jødiske folk. Dette er roden af konflikten. Konflikten er ikke om bosættelserne.. og den handler ikke om en palæstinensisk stat. Den zionistiske bevægelse er enig om at anerkende en palæstinensisk stat. Konflikten er om den jødiske stat … Vi bliver bedt om at anerkende en national palæstinensisk stat, så kan vi vel også kræve [at de] anerkende en national jødisk stat?”

Det andet princip, er demilitarisering… konstant provokation mod Israel blandt palæstinenserne har skabt et klima, hvor Israel krævede en væsentlig “sikkerhedsmæssig tilstedeværelse” for at beskytte sig selv. Det omfattede en “langsigtet” tilstedeværelse i Jordan-dalen og andre områder, sagde Netanyahu.

Kilde: http://www.timesofisrael.com/netanyahu-israel-not-obligated-by-us-peace-plan/

Lignende indlæg:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development