Reaktioner på kidnapning

image

Kidnapningen sent torsdag aften af tre israelske teenagere i byen Hebron på Vestbredden har skabt meget stærke følelser i Israel. Israelere af vidt forskellig politisk opfattelse er forenede i dyb bekymring for de tre forsvundne drenge og i stærk medfølelse med deres familier.

De bortførte israelsere er Eyal Yifrach, 19, Gil-ad Shaar, 16, and Naftali Frenkel, 16. De går  på den religiøse Yeshiva-skole nær Betlehem på Vestbredden.

Selvom terrororganisationen, Hamas, der for nyligt blev inviteret med i regering af Fatah, som i Vesten – trods dets støtte til terrorisme – betragtes som “moderat”, foreløbig nægter at stå bag kidnapningen, har den israelske premierminister, Benyamin Netanyahu, sagt, at Israel med 100 procents sikkerhed ved, at det er terrorister fra Hamas, der står bag bortførelsen.

Israelske sikkerhedsstyrker har iværksat en massiv eftersøgning og over 80 palæstinensere er blevet anholdt i forbindelse med eftersøgningen af de tre drenge. Det forlyder, at der blandt de anholdte er en række Hamas-ledere.

Mens man i Israel har set titusindvis af jøder samles i bøn for de tre teenagere, har palæstinenserne i Gaza fejret kidnapningen med uddeling af blomster, kager og slik til kvinder og børn i de palæstinensisk styrede områder.

Flere palæstinensisk forældre har på de sociale medie delt fotografier af deres børn med en tre fingre salut, der åbenbart skal hylder kidnapningen.

3-Fingered-SalutesDe kalder det “de tre Shaliter” med henvisning til Gilad Shalit, der i 2006 blev kidnappet af Hamas, og først efter 5 år i et fangehul et sted i Gaza, blev sat fri, mod at Israel udleverede over 1000 palæstinensiske terrorister fra de israelske fængsler.

israel-rotterHvordan forholder det Palæstinensiske selvstyre sig til det? Jo på den officielle facebook-side for det “moderate” Palæstinensiske Selvstyre, postede man denne karikatur, hvorpå de tre jødiske teenagere er afbilledet som rotter.

Men det er ikke alle arabere der er så hjerteløse. Som Ordet og Israel skrev på deres hjemmeside:

En af de mest bemærkelsesværdige reaktioner kommer fra en israelsk-arabisk teenager ved navn Mohammed Zoabi. Han har indspillet en kort video, som han har lagt ud på YouTube. På videoen fremsætter han et meget stærkt budskab på arabisk, hebraisk og engelsk.
I kraftige vendinger opfordrer han kidnapperne til at frigive de tre unge. Derpå henvender han sig direkte til premierminister Benjamin Netanyahu med ordene: »Vågn op og stop samarbejdet med terrorister. Det Palæstinensiske Selvstyre er de største terrorister.«
Han siger, at terroristerne ikke gør forskel på jøder og arabere, men rammer alle israelere. »For to dage siden blev disse tre israelske unge kidnappet. I morgen kan det blive mig, eller dig eller en hvilken som helst anden israeler, jøde eller araber.« Han fortsætter med at erklære, at han er stolt over at være israeler. »For dem [fjenderne] er vi alle det samme, vi er alle israelere. Og ved I hvad, jeg er stolt af det! Jeg er en israeler, og jeg vil forblive at være en israeler. Israel er her for at eksistere som et jødisk og et demokratisk land.«
Mohammeds 3 minutter og 18 sekunder lange video slutter med, at han folder et israelsk flag ud og siger »Am Yisrael chaj« (Israels folk leve!).  Videoen vækker ekstra opmærksomhed, fordi Mohammed Zoabi er i slægt med det arabiske Knesset-medlem Hanin Zoabi, der er kendt for sine ekstreme antiisraelske synspunkter.
Mohammeds modige video sætter endnu engang fokus på den meget oversete kendsgerning, at der findes israelske arabere – både muslimer og kristne – der er stolte over at være israelere og stærke modstandere af terrororganisationerne.

Den unge modige araber har desværre ikke overraskende allerede modtaget dødstrusler for at sympatisere med de 3 kidnappet unge mennesker. Han skriver:

“Kære venner, For nylig har jeg fået en stor mængde døds og volds trusler kun for at vise sympati med de 3 uskyldige israelske teenagere, der blev bortført i Judæa og Samaria af terrorister. På grund af dette har besluttet midlertidig at holde lav profil. Jeg følte bare, at jeg er nødt til at informere jer alle, at jeg er ok… Og at jeg vil fortsætte med at forsvare hvad der er ret, så længe jeg ikke såre uskyldige mennesker…. Am Yisrael chaj (Israels folk leve!). Mohammad Zoabi”

På de sociale medier er der oprettet en støttekampagne for frigivelse af de tre drenge med hashtagget #bringbackourboys:

Facebook:https://www.facebook.com/BringBackOurBoysNow

Twitter: https://twitter.com/BringBackIL

Instagram: http://instagram.com/bringbackourboys

Men den størstestøttekampagne du kan være med i er på knæ i bøn til Herren. I bøn for de 3 unge mennesker, i bøn for alle de unge Palæstinensiske børn der bliver oplært i had mod Israel, i bøn mod alt det had og alle de smerter og tab der er i den Israelske/Arabiske konflikt.

 

Kilder:

http://denkorteavis.dk/2014/palaestinensere-jubler-over-kidnapning-af-israelske-teenagere/

http://www.ordetogisrael.dk/nyheder.php?action=laesnyhed&id=3685

http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/three-fingered-salute-new-low-even-for-palestinian-society/2014/06/17/

http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/death-threats-for-israeli-arab-teen-who-supports-terror-kidnap-victims/2014/06/17/

Lignende indlæg:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development