Efterspil på pavens falske fællesbøn

Pope Francis speaks as he is flanked by Israeli President Peres and Palestinian President Abbas in the Vatican Gardens at the Vatican

Den 8. juni stod Vatikanet bag et stærkt opreklameret arrangement, der blev kaldt Bøn for Fred. Et…  forsøg på at bidrage til fred i almindelighed og fred mellem israelere og palæstinensere i særdeleshed.

Læs mere her: Pavens falske fællesbøn

Til formålet havde man inviteret Israels snart afgående præsident Shimon Peres og den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas. Derudover deltog religiøse repræsentanter for kristne, jøder og muslimer.

Som forventet har mødet ikke haft nogen reel politisk betydning. Til gengæld skete der noget opsigtsvækkende under arrangementet, som i første omgang blev fuldstændig overset. Den muslimske imam smuglede en sætning ind i sin bøn, som han ikke på forhånd havde orienteret Vatikanet om. Den figurerede heller ikke i Vatikanets officielle video fra bønnemødet.

Men Vatikanets video var 15-20 sekunder kortere end den version, som blev sendt på den arabiske TV-station Al Arabiya. I den arabiske version indgik en sætning, der lyder: ”Giv os sejren over de vantro folk”. Altså en krigserklæring mod kristne og jøder.

Sætningen står i Koranen, Sura 2, Vers 286. Her er den gengivet fra en engelsk oversættelse af Koranen. I den seneste danske oversættelse optræder en mere uskarp formulering: ”Hjælp os imod de vantro folk!” Men uanset formuleringen drejer det sig om kampen mod de vantro.

Så midt i det opreklamerede bønnemøde for fred, så imamen altså sit snit til at snige en sætning ind, der ikke drejer sig om fred, forsoning og fællesskab, men tværtimod om kamp mod de andre! Der er ikke noget usædvanligt i hans ord i en islamisk sammenhæng. Koranen og andre tekster rummer en stribe opfordringer til at kæmpe mod de vantro – også med våben i hånd.

Vatikanet [har] tilsyneladende forsøgt at skjule denne pinlige punktering af arrangementets salvelsesfulde fredsretorik… Man kan selvfølgelig mene, at Vatikanet gjorde en god gerning ved at klippe den kontroversielle sætning væk. På den måde fik de politisk korrekte en god oplevelse uden forstyrrende realisme.

Her ses den fulde optagelse af imamen indlæg med engelske undertekster:

Efter at havde set videoen har ”Radio Vatikanet” indrømmede, at Imamen opfordrede til sejr over de vantro, men de citerede Fader Felix Körner, en Jesuit, der underviser på pavelige Gregoriana Universitet i Rom, som forsøger at retfærdiggøre udtalelsen!

…Vantro i dette tilfælde betyder folk, der ikke kender den ene Gud. Derfor er de vantro nævnt her… ikke jøderne eller de kristne, som naturligvis anerkender Guds enhed! … Dette vers, måske spontant valgt af en person, der reciterede Koranen udenad, passer derfor meget godt ind i den overordnede sammenhæng med bøn om fred!…

Da paven besøgte Jerusalem, mødtes han i samme ånd med Mufti Muhammad Hussein. Her er hvad Hussein siger om jøder – en af ​​de grupper, Vatikanet er overbevist om er omfavnet af Islam, med engelske undertekster:

Ville Gud dog sende vækkelsensånd over de kristne så vi ser hvilken krig vi står i! ikke en krig mod ”kød og blod,” mod muslimer og katolikker, men mod disse ”ondskabens åndemagter i himmelrummet” (Ef 6:14)

Kilde:

http://denkorteavis.dk/2014/imam-talte-uden-for-manuskriptet-om-de-vantro-i-vatikanet/

http://elderofziyon.blogspot.dk/2014/06/peace-imam-at-vatican-said-grant-us.html#.U6BQgfl_uSq

Lignende indlæg:

  • Vatikanet åbner for større accept af homoseksuelle Kirken skal åbne øjnene for homoseksuelles gaver og kvaliteter, erklærer Vatikanet. Et ”jordskælv” i den katolske kirke, mener ekspert Den katolske kirke rækker nu en forsonende […]
  • Paven vil gøre det nemmere at annullere et ægteskab Katolikker verden over har de seneste årtier klaget over, at det er for vanskeligt at gøre et ægteskab ugyldigt. Spørgsmålet, som deler kirkens biskopper, er til debat på et møde i […]
  • Pavens falske fællesbøn For første gang i historien, vil islamiske bønner og oplæsninger fra Koranen blive hørt i Vatikanet idag søndag, (8/6-14) i et forsøg fra pave Frans på at indstifte fred mellem […]
  • Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er Superpaven   Tæt på Vatikanet har en gadekunstner prydet en husmur med pave Frans i Superman-positur Med højre arm strakt foran sig sætter pave Frans af fra jorden i ægte […]

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development