10. februar: Det er vel ikke mig han mener?

andagt Jonas 10,02,15

DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER?

”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13)

Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er endda blevet lavet flere film om ham. Alt sammen fordi Moses er gået over i historien som en stor leder, der førte sit folk ud fra slaveriet i Egypten. Et forbillede til efterfølgelse for undertrykte. Der er dog en side af Moses, som vi ofte glemmer. I teksten ser vi, at han vægrer sig mod at gøre det, som Gud befalede ham. Vi ser en mand, der finder på undskyldninger. Måske havde han lavt selvværd. Måske var han bange for at israelitterne ikke ville lytte til ham eller at egypterne ville slå ham ihjel. Måske gad han bare ikke.

Jeg er egentlig glad for at Bibelen også viser os denne side af Moses, for det er en side, jeg selv kender. Jeg finder på undskyldninger. Jeg kan bede til Gud om, at han må bruge mig…bare ikke lige nu. ”Jeg har jo en uddannelse, jeg skal have gjort færdig, og jeg har venskaber, jeg skal pleje. Jeg er heller ikke særlig god til det, du beder mig om. Send dog en anden!” Måske siger du det samme?

I Matt 24:45-47 kalder Jesus den tjener salig, der følger sin herres befaling. Gud er vores herre og når han kalder skal vi gå. Det indså Moses også den dag, da Gud viste sig for ham, og derfor gik han til israelitterne. Men det skete ikke før, at Gud havde givet ham det, han havde brug for, nemlig en hjælper, der kunne tale på hans vegne, hans bror Aron. Det gør Gud også i dag. Bed derfor om at himlens og jordens skaber også vil give dig det, du skal bruge, så du kan gå, når han kalder.

Bibellæseplan: Matt 24:32-51; 2Mose 3-4; Sl 41

Lignende indlæg:

  • 15. februar: Om så alle andre svigter, så svigter jeg dig aldrig OM SÅ ALLE ANDRE SVIGTER, SÅ SVIGTER JEG DIG ALDRIG ”Og Peter huskede det ord, Jesus havde sagt: ”Før hanen galer, vil du fornægte mig tre gange.” Og han gik udenfor og græd […]
  • 14. februar: Der er frelse i blodet på træet DER ER FRELSE I BLODET PÅ TRÆET ”Dette er mit blod, pagtens blod, som udgydes for mange til syndernes forladelse.” (Matt 26:28) Dengang israelitterne fik deres frihed, ramte en […]
  • 13. februar: Da skal alle erkende DA SKAL ALLE ERKENDE ”Farao tilkaldte straks Moses og Aron og sagde: ”Jeg har syndet mod Herren jeres Gud og mod jer.”” (2Mose 10:16) Farao var en hård og stædig mand. Uanset hvilke […]
  • 12. februar: Mellem fortvivlelse og tillid MELLEM FORTVIVLELSE OG TILLID ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” (Sl 43:5) Det kristne […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development