16. August: Min løser lever

andagt eskild 16,8,15

MIN LØSER LEVER

“Kan en, der er død, få liv, da ville jeg holde ud alle mine trængsels dage, til afløsningen kom”, (Job 14:14)

I dette vers ser det ud til, at Job er usikker på, om der er et evigt liv efter døden. For, hvis det var tilfældet, ‘da ville jeg holde ud’ trods alle mine lidelser. Men verset kan dog også oversættes til, at Job siger: “Når et menneske dør, vil han så ikke leve igen?” Når vi læser Jobs bog, fremstår det sidste da også mere til den vished om det evige liv, som han giver udtryk for andre steder. I kap. 19 siger han fx: “Jeg ved, at min løser lever, over støvet vil en forsvarer stå frem”. Den løser, han taler om, er Messias, og han udtrykker her det samme, som da Marta erklærede sin tro på Jesus i NT: ‘Jeg ved, at min bror (der er død), skal opstå på den yderste dag’. På den dag Jesus stå frem som deres (og vores) forsvarer, og Gud vil frikende alle dem, som er døde i troen på ham. Et andet sted vidner Job om dette håb, når han siger: ‘Jeg ved, du fører mig.. til det hus, hvor alt levende samles’, 30:23.

Det, der her er sagt, er alle kristnes håb. Vi ved, at ‘vi skal leve, om vi end dør’, fordi Jesus har sagt det, og Gud igen og igen har bevidnet dette gennem hele bibelen. Det er det, der gør, at lidelser og smerter kan være (lidt) lettere at bære. Peter sammenligner vort liv og vor ‘prøvede tro’ med guldet, som må lutres for ‘at blive til pris og herlighed og ære, når Jesus Kristus åbenbares’. Dette er vort håb, og det ser ud til, at det også var det samme håb, der fik Job til, ‘i en liden tid’ og trods alle trængsler og modgang, at holde ud lidt endnu. For, dag for dag vil Gud være nær hos enhver, der tror, og bære deres byrder.

Bibellæseplan: Rom 15:14-33; 1Krøn 10-11; Job 14

Lignende indlæg:

  • 20. December: Her er jeg HER ER JEG "Da svarer Herren, når du kalder; på dit råb er hans svar: Her er jeg", (Es. 58:9) Dette udsagn er et gennemgående tema i bibelen. Den almægtige Gud i himlen har aldrig lagt […]
  • 19. December: Bibelens kernebudskab BIBELENS KERNEBUDSKAB "Så siger den højt ophøjede, som troner evigt, hvis navn er 'Hellig': I højhed og hellighed bor jeg, hos den knuste, i ånden bøjede, for at kalde de bøjedes ånd og […]
  • 18. December: For vore øjne FOR VORE ØJNE "Dette er Gud Herrens ord, han, som har samlet Israels fordrevne. Jeg vil føje flere til dem, der allerede er samlet", (Es. 56:8) Denne tekst har jeg taget fra […]
  • 17. December: Gud er Gud GUD ER GUD "Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres", (Es. 55:9) Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development