17. December: Gud er Gud

andagt Eskild 17,12,15

GUD ER GUD

“Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres”, (Es. 55:9)

Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har vel også til tider stillet nogle spørgsmål til Gud, som vi gerne vil have svar på. Som fx, når vi kommer ud for sygdom eller andre lidelser, så vil vi gerne som troende forstå, hvorfor dette sker. Det er naturligt nok. Så kommer spørgsmålene: Hvorfor Gud? Hvorfor tillader du dette? Nogle gange giver han os svaret, andre gange er han ligesom tavs. Jeg tror ikke, det er fordi Gud ikke ville svare, men derimod, at det ligger langt uden for vores fatteevne at forstå det.

Engang forsøgte jeg fx at forstå, hvorfor jeg skulle bede, når Gud kan alt uden mig. Det var ved at slå mig i stykker. Hvorfor bede, når Gud kan alt uden mig? Sådan gik der en måned eller så, også pludselig en dag svarede Gud mig. Han sagde: ‘Tror du, jeg ville bede dig om det, hvis det ikke var nødvendigt?’ Det var svaret! Jeg fik ganske vist ikke den forklaring, jeg gerne ville vide, sikkert fordi det ligger udenfor min fatteevne at forstå. Men jeg fik et svar, som var meget bedre: Gud er Gud, og hans tanker og veje er langt højere end mine, og jeg kan ikke fatte dem. Og netop derfor forstår jeg, at det er nok at hvile i, at jeg ikke behøver at forstå Guds veje og planer – for det kommer jeg alligevel aldrig til her på jorden, men derimod at tro på det, han har sagt. Ikke bare om det at bede, men også om ‘korsets gåde’, ‘treenighedens mysterium’, ‘lidelsens problem’, og om alt andet, som vi ikke kan forstå, men som fuldt ud vil blive åbenbaret os i himlen.

Pris ske Gud, at han fører sine veje og tanker igennem, selvom vi ikke fatter, hvordan han i sin store visdom vil gøre det, selvom det ser ganske umuligt ud for os.

Bibellæseplan: Åb 7; Es 55; Ez 24

Lignende indlæg:

  • 30. januar: Gråd og Glæde GRÅD OG GLÆDE For hans vrede varer et øjeblik, hans nåde hele livet; om aftenen slår gråden sig ned, om morgenen er der jubel. (Sl 30:6) I dagens moderne kristendom hedder det nok så […]
  • 10. februar: Det er vel ikke mig han mener? DET ER VEL IKKE MIG HAN MENER? ”Undskyld mig, Herre, send dog en anden!” (2Mose 4:13) Moses var en stor mand. Han er en af de personer fra Det Gamle Testamente, vi kender bedst. Der er […]
  • 25. februar: Forløsning hos Gud FORLØSNING HOS GUD For du har reddet mit liv fra døden og min fod fra at snuble, så jeg kan vandre for Guds ansigt i livets lys. (Sl 56:14) Ligesom i Sl 54 har vi i starten af Sl 56 en […]
  • 28. februar: Glæd dig! GLÆD DIG! Men jeg vil synge om din styrke, juble om morgenen over din trofasthed. For du er min borg, en tilflugt, når jeg er i nød. (Sl 59:17) Vi vender nu tilbage til en […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development