17. December: Gud er Gud

andagt Eskild 17,12,15

GUD ER GUD

“Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres”, (Es. 55:9)

Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har vel også til tider stillet nogle spørgsmål til Gud, som vi gerne vil have svar på. Som fx, når vi kommer ud for sygdom eller andre lidelser, så vil vi gerne som troende forstå, hvorfor dette sker. Det er naturligt nok. Så kommer spørgsmålene: Hvorfor Gud? Hvorfor tillader du dette? Nogle gange giver han os svaret, andre gange er han ligesom tavs. Jeg tror ikke, det er fordi Gud ikke ville svare, men derimod, at det ligger langt uden for vores fatteevne at forstå det.

Engang forsøgte jeg fx at forstå, hvorfor jeg skulle bede, når Gud kan alt uden mig. Det var ved at slå mig i stykker. Hvorfor bede, når Gud kan alt uden mig? Sådan gik der en måned eller så, også pludselig en dag svarede Gud mig. Han sagde: ‘Tror du, jeg ville bede dig om det, hvis det ikke var nødvendigt?’ Det var svaret! Jeg fik ganske vist ikke den forklaring, jeg gerne ville vide, sikkert fordi det ligger udenfor min fatteevne at forstå. Men jeg fik et svar, som var meget bedre: Gud er Gud, og hans tanker og veje er langt højere end mine, og jeg kan ikke fatte dem. Og netop derfor forstår jeg, at det er nok at hvile i, at jeg ikke behøver at forstå Guds veje og planer – for det kommer jeg alligevel aldrig til her på jorden, men derimod at tro på det, han har sagt. Ikke bare om det at bede, men også om ‘korsets gåde’, ‘treenighedens mysterium’, ‘lidelsens problem’, og om alt andet, som vi ikke kan forstå, men som fuldt ud vil blive åbenbaret os i himlen.

Pris ske Gud, at han fører sine veje og tanker igennem, selvom vi ikke fatter, hvordan han i sin store visdom vil gøre det, selvom det ser ganske umuligt ud for os.

Bibellæseplan: Åb 7; Es 55; Ez 24

Lignende indlæg:

  • 20. December: Her er jeg HER ER JEG "Da svarer Herren, når du kalder; på dit råb er hans svar: Her er jeg", (Es. 58:9) Dette udsagn er et gennemgående tema i bibelen. Den almægtige Gud i himlen har aldrig lagt […]
  • 19. December: Bibelens kernebudskab BIBELENS KERNEBUDSKAB "Så siger den højt ophøjede, som troner evigt, hvis navn er 'Hellig': I højhed og hellighed bor jeg, hos den knuste, i ånden bøjede, for at kalde de bøjedes ånd og […]
  • 18. December: For vore øjne FOR VORE ØJNE "Dette er Gud Herrens ord, han, som har samlet Israels fordrevne. Jeg vil føje flere til dem, der allerede er samlet", (Es. 56:8) Denne tekst har jeg taget fra […]
  • 16. December: Guds børn GUDS BØRN "Alle dine børn bliver oplært af Herren, og stor bliver børnenes fred", (Es. 54:13) I forbindelse profetien i Es. 53 om Jesu lidelse og død for vore synder, såvel som hans […]
Tagged with:     ,

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development