16. februar: Herren, der læger dig

andagt nicki 16,2,15

HERREN, DER LÆGER DIG

Han sagde: »Hvis du er lydig mod Herren din Gud og gør, hvad der er ret i hans øjne, lytter til hans befalinger og holder alle hans love, så vil jeg ikke påføre dig nogen af de sygdomme, jeg har påført egypterne, for jeg er Herren, der læger dig.« (2Mose 15:26)

Denne syndens og dødens verden er fyldt af menneskelige tragedier og katastrofer, terror og mord, sygdom og lidelse, synd og brøde. Værst er det for de pårørende og efterladte, der magtesløse står ved siden af dem de elsker. Vi og de har kun få ord, hvis nogen, der kan lindre, men Gud Herren er den store læge, der ønsker at læge og helbrede det komplette menneskeliv, sjæl, legeme og ånd. Ham kan vi finde trøst og lindring i, som salmisten skriver: Han læger dem, hvis hjerte er knust, og forbinder deres sår. (Sl 147:3)

Vi ser flere og flere mennesker tabt på gulvet i det rige velfærds Danmark, de såkaldte ”svage”, der af den ene eller anden grund ender på bunden af samfundet. Kong David synger i Salme 41: Lykkelig den, der har omsorg for den svage, på ulykkens dag redder Herren ham. Herren beskytter ham og giver ham liv, han prises lykkelig i landet. Giv ham ikke i hans fjenders vold! Herren støtter ham på sygelejet, hver gang han ligger syg, gør du ham rask. Jeg siger: Herre, vær mig nådig, helbred mig, for jeg har syndet mod dig. (Sl 41:2-5)

Vi har kald til at hjælpe og vise omsorg. Vi har kald til at trøste og helbrede, og vi har kald til at tage vare på det hele menneske: sjæl, legeme og ånd. Vi har et kald til at hjælpe og huske på den hjælpeløse og svage, på den fremmede, enken og den faderløse. Et kald vi har fået fra den store læge, Gud Herren.

Ham der har givet os sit løfte, at en dag vil Han, så sandt som vi er i Kristus Jesus: .. tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet. Og han, der sidder på tronen, sagde: »Se, jeg gør alting nyt!« Og han sagde: »Skriv! For disse ord er troværdige og sande.« (Åb 21:4-5)

Bibellæseplan: Matt 27:1-31; 2Mose 15; Sl 47

Lignende indlæg:

  • 20. februar: Efter Guds hjerte EFTER GUDS HJERTE Dengang profeten Natan kom til ham, fordi David havde været sammen med Batseba. (Sl 51:2) Israels mægtige og mest elskede konge havde syndet, og det noget så […]
  • 27. januar: Kun ét ønsker jeg KUN ÉT ØNSKER JEG Kun ét ønsker jeg fra Herren, kun det længes jeg efter: At bo i Herrens hus, så længe jeg lever, så jeg kan fryde mig over Herrens herlighed og søge svar fra ham i […]
  • 1. februar: Og du tilgav OG DU TILGAV Min synd bekendte jeg for dig, og jeg skjulte ikke min skyld. Jeg sagde: Jeg vil bekende mine overtrædelser for Herren, og du tilgav min syndeskyld. Sela (Sl 32:5) Kong […]
  • 17. februar: Hvem er jødernes konge? HVEM ER JØDERNES KONGE? Over hans hoved havde de anbragt anklagen imod ham, den lød: »Det er Jesus, jødernes konge«. (Matt 27:37) Da man korsfæstede Jesus, lavede Pilatus en indskrift […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development