22. januar: Tro er, at give alt i Jesu hænder

andagt Iversen 22,01,15

TRO ER, AT GIVE ALT I JESU HÆNDER

De sagde til ham: »Vi har kun fem brød og to fisk her.« Han sagde: »Giv mig dem!« (Matt 14:17-18)

Vores tekst beretter om, at de befinder sig et ødested. Ca. 5.000 mand. Hen mod aften opstår der et problem idet der ingen mad er. Disciplene forligger Jesus problemet og har også et forslag til en løsning, nemlig at sende skaren bort. Men Jesus beder disciplene at give dem noget. Det eneste de har, er 5 brød og 2 fisk. Det er I sig selv jo ikke meget til så mange.

Der er 2 ting vi skal lærer fra denne tekst.

Det ene er tillid til Jesus. Vi hører fra nogle af parallel teksterne at det var en lille dreng, som sad ind med denne lille madpakke. På trods af at han nok kan regne ud, at der ikke bliver meget tilbage hvis han skulle dele med alle disse mennesker og han formentlig må gå sulten hjem, så vælger han at give afkald. Hvorfor? Fordi Jesus kalder og siger: ”Giv den til mig”. Det giver ikke mening, men han gør det. Her er det en god lektie for os at lærer, at turde gøre det samme i tillid til Jesus. Nogle gange beder han os om at opgive noget og nogle gange også en del af vores sikkerhed. Lad os som drengen turde lægge det i Jesu hænder.

Den anden del er, at de 5 brød og 2 fisk, som ikke virkede af ret meget i forhold til så mange mennesker endte med at blive til 12 kurvfuld – efter de alle var blevet mætte. Vi kan ofte tænke, at det vi kan eller det vi har, jo ikke kan nå ret langt, men vi glemmer ofte Jesus i den situation. Han velsignede maden og det blev i overflod.

Vores fokus skal ikke være på hvad vi kan, men hvad Jesus kan og hvad han kan gøre med vores smuler.

Bibellæseplan: Matt 14:1-21; 1Mose 29:1-30; Sl 22

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development