24. januar: Det er hjertet som er problemet

andagt Iversen 24,01,15

DET ER HJERTET SOM ER PROBLEMET

Thi fra hjertet udgår onde tanker, mord, ægteskabsbrud, utugt, tyveri, falsk vidnesbyrd og bespottelser.(Matt 15:19)

Jesus har netop været igennem en større diskussion med farisæerne og de skriftkloge. Det handlede om at undgå at blive uren. De gamle traditioner/ overleveringerne fortalte, at man skulle vaske hænder inden man spiste, ellers ville det resultere i at man blev uren og måtte igennem en større renselsesproces. Da Jesu disciplene ikke gjorde dette, anklager farisæerne dem. Men Jesus går imod dette. Han siger, at det ikke er det som kommer ind i munden, som gør et menneske urent, men derimod det som komme indefra, nemlig fra hjertet.

Vores problem er ikke hvad vi spiser, men at vores hjerte er så milevidt fra der hvor Gud ønsker vi skal være. Vi kan godt forsøge at holde disse urene tanker væk, men når vi skal være ærlige, så må vi erkende, at vores hjerte er besmittet med disse ting og det besmitter resten af vores liv, vores tanker, ord og handlinger. Det store spørgsmål er, hvordan jeg kan få gjort hovedrent i mit hjerte?

Jeg må komme til Jesus med det. På korset rensede han vores liv (1Joh 1:19). Nu ved enhver som har gjort hovedrent, at det kommer man til igen. Ting bliver beskidte igen. Sådan også med os. Vi må på daglig basis bringe vores liv til Jesus for at blive ren. Det er den ene side af det. Den anden side er, at når jeg kommer til ham, så er jeg ren, hele tiden også selv om jeg mærker synden i mig. Gud tilregner mig nemlig Jesu renhed når jeg tror på ham. Her skal jeg ikke se hvad jeg kan, men i stedet på hvad det var Jesus gjorde for mig (Rom 3:24)

Bibellæseplan: Matt 15:1-20; 1Mose 31; Sl 24

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development