23. januar: Hvorfor gik han ud af båden?

andagt Iversen 23,01,15

HVORFOR GIK HAN UD AF BÅDEN?

Han sagde: »Kom!« Peter trådte ud af båden og gik på vandet hen til Jesus.(Matt 14:29)

Dette er en af de fantastiske fortællinger i vores Bibel, som handler om tro på Jesu Ord. Man kan godt undre sig over, at Peter tager skridtet ud på vandet. Vi hører jo at der er kraftigt modvind. Ligeledes befinder vi os i den 4. nattevagt som var omkring kl. 6, så med stor sandsynlighed har det være mørkt. Disse ting taler imod at stige ud af båden. Desuden var han jo fisker, som med stor sandsynlighed godt kan have kendt folk som havde mistet livet på søen, hvilket jo gjorde at han netop burde have respekt for vandet ved disse omstændigheder.

Alligevel beder han om at må komme ud til Jesus og Jesus svarer: ”Kom”. Det er her, at tro og handling smelter sammen. Peter troede Jesus og derfor valgte han at tage skridtet ud over bådkanten uden redningsvest eller line, men alene på Jesu ord. Men samtidig er det handlingen som fortæller at han er tro.

Den tyske teolog Dietrich Boenhoeffer sagde engang: Den troende er lydig og den lydige tro. De 2 begreber står sammen og kan ikke skilles af. Vores tekst viser dog også at lydighed ikke er det samme som at være syndfri. For under processen, så mister Peter fokus og kommer til at se på naturens rasen og tænke på hvad han selv magter. Her begynder han at synke. Da råbte Peter på Jesus. ”Herre frels mig”.

Igen møder vi tro og gerninger smeltet sammen. Han vender sig imod Jesus. Her har vi både troen og handlingen i en og samme ting. Der er en som engang har sagt at det fantastiske var ikke at gå på vandet, men at lærer at se hen på Jesus.

Bibellæseplan: Matt 14:22-36; 1Mose 29:31-30:43; Sl 23

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development