30. marts: I mellemtiden

andagt nicki 30,03,15

I MELLEMTIDEN

Alle folkeslag, du har skabt, skal komme og tilbede dig, Herre, og ære dit navn. ( Sl 86:9)

I salme 86 proklamerer den store jødiske konge, David: ”Alle folkeslag, du har skabt, skal komme og tilbede dig, Herre, og ære dit navn.” ( Sl 86:9) Nogen tror, at Israel aldrig har skullet missionere, men Herren er af en anden mening. Han udtalte ved profeten Esajas: Det folk, jeg skabte mig, skal forkynde min pris. (Es 43:21)

Derfor profeterede netop Esajas bla. mod Babylonien, Assyrien, Filistæa, Moab, Damaskus, Nubien, Egypten, Edom, Tyrus, Sidon (Es 13-23), og derfor virkede Abraham som profet blandt folket i Gerar (1Mose 20)

Budskabet lød: ’omvend jer, kom til Herren i Israel og tilbed ham.’

Ved Jesu første komme er det hele vendt lidt på hovedet. Nok lyder budskabet stadig ’omvend jer,‘ men i stedet for budskabet om, at vi må komme til Herren i Jerusalem, kom Herren selv, Jesus Kristus, til os netop dernede i Israel.

Det er den bibelske virkelighed, der er gentaget gang på gang i skriften. – Vi må komme til Gud, og han kommer til os.

At vi skal komme til Gud og tilbede ham i Israel får sin opfyldelse i tusindårsriget, som skrevet står ved profeten Esajas: Til sidst skal det ske, at Herrens tempelbjerg står urokkeligt, højt over bjergene, knejsende over højene. Alle folkeslag skal strømme dertil, talrige folk skal drage af sted og sige: »Kom, lad os drage op til Herrens bjerg, til Jakobs Guds hus; han skal vise os sine veje, og vi vil gå på hans stier. For belæringen udgår fra Zion og Herrens ord fra Jerusalem.« (Es 2:2-3)

At Herren kommer til os, som han gjorde ved Jesu første komme, får sin fuldbyrdelse på den nye jord, som skrevet står af apostlen Johannes: ”Og den hellige by, det ny Jerusalem, så jeg komme ned fra himlen fra Gud, rede som en brud, der er smykket for sin brudgom. Og jeg hørte en høj røst fra tronen sige: Nu er Guds bolig hos menneskene, han vil bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud vil selv være hos dem.” (Åb 21:2-3)

I mellemtiden har vi som Jesu Kristi legeme på jord fået den opgave at bringe Herren ud til alle folkeslag og kalde alle mennesker til at komme og tilbede Ham. Ikke i et tempel i Jerusalem, men i hver en kirke på jorden i ånd og sandhed. Noget af en opgave siger du? Jo men fortvivl ej Herrens løfte i denne opgave står fast ”og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.” (Joh 4:24; Matt 28:18-20)

Bibellæseplan: Luk 5:27-39; 4Mose 25-27; Sl 86

Lignende indlæg:

  • 31. December: Godt Nytår GODT NYTÅR Herren Jesu nåde være med alle (Åb 22:21)! Så er vi kommet til årets sidste dag og dermed også den sidste andagt i denne serie. I morgen begynder noget nyt, et nyt år. En ny […]
  • 30. December: Guds løfte til David GUDS LØFTE TIL DAVID Salig og hellig er den, der har del i den første opstandelse; dem har den anden død ingen magt over, men de skal være Guds og Kristi præster og være konger med ham […]
  • 29. December: Gud skal du tilbede GUD SKAL DU TILBEDE Jeg faldt ned for dens fødder for at tilbede den, men den sagde: »Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, der holder fast ved Jesu vidnesbyrd. Gud skal du […]
  • 28. December: Din sjæls begær DIN SJÆLS BEGÆR Den frugt, som din sjæl begærede, har du mistet, og alt det prangende og pragtfulde har du tabt, ingen skal kunne finde det mere (Åb 18:14). Den store skøge vi hørte om […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development